Cześć, w serii GTX 900 występują często problemy z piszczącymi cewkami, producenci niechętni są je wymieniać. Zakupiłem sobie Gigabyte G1 Gaming GTX 970 i niestety trafił mi się ten model z piszczącymi cewkami. Na początku był to zasilacz (z czarnej listy) dlatego go wymieniłem na CoolerMastera 700W. Podczas gry powyżej 60 FPS’ów występuje problem z piszczącymi cewkami. Karty z piszczącymi cewkami nie podlegają zwrotu dlatego nie bawiłem się w żadne reklamacje - bo i tak tego pewnie nie uwzględnią. Jedynym (chyba) sposobem będzie zalanie czymś cewek i teraz do Państwa pytanie. Gdzie one dokładnie się znajdują i czym je mogę zalać tak aby nic nie było słychać?
To wygląda tak: często u góry logo SFC a z boku Rxx.
I nic nie zrobisz bo to cewki całkowicie zamkniete w obudowie, niema gdzie zalać impregnatem, zresztą na gwarancji nie dotykałbym bo ją w momencie modyfikacji utracisz.
A jeśli chcesz do czegoś impregnat, to wystarczy w google wpisać lakier lub impregnat do cewek, uzwojenia, transformatorów. A kupowac to polecam taki co schnie w temp pokojowej, no chyba ze mozna element wygrzewac w piecu 180C przez kilka godzin.
A możesz jakiś lakier/impregnat polecić? I jak go stosować?
Toż Ci napisałem, że tego typu cewek nie da się impregnować, brak dostępu do uzwojenia.
W takim razie jestem uziemiony?
Yeap, możesz tylko spróbować poprosić o wymianę karty na towar wolny od wad.
Ale mam rozumieć, że to już zależy od sprzedawcy? W moim wypadku jest to Agito.
Istnieje teraz wydłużony okres na zwrot towaru z 10 do 14 dni, jeśli nie upłynął Ci ten termin to sprzedawca ma prawo Ci przyjąć zwrot.
Zwrot towaru do 14 dni - prawnie
Zwrotu po upływie ustawowego czasu nikt nie musi i raczej nie będzie akceptował.
Reklamacja, to jednak co innego niż zwrot. Jeżeli towar nie działa tak jak powinien, to możesz reklamować niezgodność.
Nie ma, że nie przyjmą. Przyjąć i rozpatrzyć muszą. A czy pozytywnie? To się okaże. Zawsze możesz straszyć rzecznikiem praw konsumenta.