Witam,
Jak w tytule ostatnio to jakaś plaga. Przez przypadek znalazłem takie cudo
i tutaj pytanie do Specjalistów od bezpieczeństwa.....czy to zadziała?Pozdrawiam
Witam,
Jak w tytule ostatnio to jakaś plaga. Przez przypadek znalazłem takie cudo
i tutaj pytanie do Specjalistów od bezpieczeństwa.....czy to zadziała?Pozdrawiam
To samo robisz otl (wywalasz z autostartu / usuwasz pliki). Więc dlaczego miałoby nie zadziałać ? Weź też pod uwagę, że nie każdy nie ma żadnych wpisów w autostarcie. Więc takie beztroskie usuwanie przez niedoświadczonych nie zawsze może być nieszkodliwe dla działania systemu
Dlaczego sam nie sprawdzisz na virtualboxie?
Jeżeli ten wirus nie podmienia plików systemowych to usunięcie jego wpisów z autostartu go unieszkodliwi.
Bo nie posiadam i nie wiem z czym się to je
Nie jestem specjalista ale jak widze jak nasi Koledzy cieżko “tyraja” sprawdzając kilkadziesiąt raportów OTL może napisanie jakiejś instrukcji krok po kroku ułatwiło by sprawe?
Najlepiej uruchomić z CD - Kaspersky Rescue Cd i zaaktualizować bazy wirusów. Wtedy bezproblemowo usuniesz.
To chyba łatwiejsze…
No i tego typu płytka przyda się na później.
Jak wg ciebie miałby to napisać ktoś, kto nawet nie wie jak to złapać
gdzie wy to łapiecie ?
Sam jestem ciekaw (znając życie jakieś piraty, więc nikt się nie przyzna )
Też nie wiem, pierwsza strona forum działu Bezpieczeństwo na teraz to 17 tematów Ukash może by ich zapytać?
Często w pracy ( taka praca ) śledze na db “ostatnio na forum” i szczerze wkurzajace jest widzieć ukash ukash ukash. Stąd moje pytanie czy może nawet sugestia dla ludzi znających temat o napisanie czegos co może wyeliminować problem tych nieszczęśników
Nie widziałeś wirusa twarzoksiążki