Przecież to jest zwykły pasek GNOME, tylko nie rozciągnięty na całą szerokość… Klikasz na pasek PPM i odznaczasz Rozciągnij i powiększasz rozmiar, np.: do 50 px.
zainstalowalem ten program, jak wybieram np kadu to nadole ojawia sie ikonka programowa ok ale jak zrobić by ten pasek był ze tak powiem na stałe i żeby byly tak aktywatory do programów? uruchamiam ubuntu a tam jest ten pasek i na min programy takie jak kadu firefox k3b itp ?
AWN bardzo dobry dock (jak dla mnie najlepszy), jeszcze możesz wypróbować kiba-dock , ale dla mnie jest on strasznie denerwujący, normalnie mnie trafia jak wszystkie te ikonki latają po ekranie
Żeby uruchamiał się wraz ze startem systemu wchodzi w menu
system>preferencje>sesje
i dodajesz nowy wpis, w nazwa podajesz nazwę programu a w polecenie podajesz lokalizację programu, np.
/usr/bin/avant-window-navigator
Zeby stworzyć aktywator albo klikasz PPM na docku i wybierasz z menu dodaj aktywator lub po prostu przeciagasz ikonki, np. z pulpitu na docka i one same się tam osadzą i to cała filozofia
Wlasnie na gnoma jakiego polecacie docka. prosilbym o jakies linki. Mam docka w Viscie i chce miec na ubuntu ale no szukalem szukalem ale nie wiem jak to zainstalowac. pomocy plz!
ten gadżet oprócz startera ikon, ma jeszcze powiadamiacz jakie okna są otwarte (po zamknięciu aplikacji te ikony znikają), w jaki sposób dodawałeś te ikony ? powinieneś skróty aplikacji wrzucać na ten pasek
gina mi skróty te co powinny być na stałe ! teraz po dodaniu na nowo skrótów i restarcie pozostał mi sam folder domowy
a dodaje tak ---- np firefox
aplikacje ----- internet -------- firefox i przeciągam na pasek ala mac os , to jest troszke flustrujace co restart ustawiac wszystko na nowo , tylko raz po restarcie wszystko było na swoim miejscu:(