Cześć,
mam nowego Google Pixel 9a, i nie mogę do nikogo zadzwonić, ani też nikt się do mnie nie dodzwoni. Kiedy ktoś do mnie dzwoni słyszy po kilku sygnałach „abonent nie odpowiada” i nic na smartfonie się nie wyświetla, a ja za chwilę dostaję sms o nieodebranym połączeniu, Gdy próbuję wykonać połączenie głosowe smartfon je wykonuje, ale w słuchawce nie ma sygnału połączenia, cisza i telefon (numer) na który dzwonie nie dzwoni. Próbowałem System>Opcje resetowania>Zresetuj ustawienia sieci komórkowej, nie pomogło. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem w Pixelach lub innch, czy może ten temat pojawił się już na forum pod inną nazwą. Czy ktoś mógłby mi doradzić, pomóc jak rozwiązać ten problem, proszę.
- Sprawdź kartę SIM w innym telefonie – jeśli działa, problem jest w Pixelu.
- Włóż inną kartę SIM (najlepiej innego operatora) do Pixel 9a i sprawdź, czy działa połączenie.
- Skontaktuj się z operatorem i zapytaj, czy Pixel 9a ma u nich wsparcie dla VoLTE/VoWiFi.
- Jeśli to nowy telefon – rozważ reklamację/wymianę, jeśli okaże się wadliwy.
Udało mi się rozwiązać problem, mianowicie:
Ustawienia>Bezpieczeństwo i prywatność>Ochrona zaawansowana>Ochrona urządzenia WYŁĄCZ. Połączenia przychodzące i wychodzące w pełni dostępne.
A czasem to się nie stało po aktualizacji andka ?
Wczoraj po zakupie od razu nie dzwoniłem z niego, Po wstępnej konfiguracji była aktualizacja do wer.16.
Dopiero dzisiaj się zorientowałem z połączeniami. Być może coś jest niedopracowane w funkcji „Ochrona zaawansowana”.
To właśnie ta aktualizacja to zrobiła, na dev pixel zagryźli już programistów za ten bug.
Jeżeli tak to zapewne naprawią. Za jakiś czas można próbować włączyć ponownie i sprawdzić.
Jak programiści ponieśli śmierć od obrażeń fizycznych to raczej prędko nie naprawią (np. każdy nowy rekrutowany łapie się za głowę z powodu bałaganu w kodzie i odrzuca ofertę pracy w Google), Google powinno rozważyć dla nich ochroniarzy.