Witam.
Poszukuję programu który by sprawdzał czy w określonym miejscu na pulpicie pojawi się piksel, lub część pikseli w kolorze wskazanym przeze mnie.
W razie wykrycia informował by mnie sygnałem dźwiękowym, lub określoną czynnością.
Witam.
Poszukuję programu który by sprawdzał czy w określonym miejscu na pulpicie pojawi się piksel, lub część pikseli w kolorze wskazanym przeze mnie.
W razie wykrycia informował by mnie sygnałem dźwiękowym, lub określoną czynnością.
Zdaje się, że nie ma. W przypadku monitora jest on urządzeniem wyjścia i nie ma informacji zwrotnych na ten temat.
a mi sie zdaje że może coś takiego być - zanim obraz trafi do monitora jest generowany w karcie graficznej i mozna monitorować to co się na ekranie wyświetla (weź chociażby wszystkie programy w pracowniach internetowych, które mają podgląd na kompy userów, lub technologię zdalnego ekranu).
ok. ale zdalny pulpit to nie obraz monitora tylko dane z karty graficznej.
so what? Orzech chce sprawdzić pixel z pulpitu, więc dane z karty graficznej do tego wystarczą.
do stwierdzenia czy karta graficzna wysłała obraz w postaci piksela to tak, tylko po co?
Wydawało mi się, że pyta czy wyświetla go monitor.
mi tez wydaje się to bezzasadne, ale o to właśnie pytał w poście #1
Wyjaśnię dokładniej o co mi chodzi.
NP: Jeśli kursor myszki znajdzie się załóżmy na współrzędnych y25,x25 (czyli na przycisku Start, na pasku zadań), to jakiś program poinformuje mnie najlepiej sygnałem dźwiękowym, że biały piksel znalazł się w tym miejscu.