Hello! Posiadam Viste w wersji Ultimate i mam taki problem: zaisntalowalem jakies 2 miesiace temu kaspersky internet security w wersji 6.0 i bylo wszystko pieknie ladnie vista mi go wykrywala jako program do wirusow, zapore, a windows defender do zlosliwego oprogramowania… Przez jakis miesiac nie odpalalem Visty bo jakos caly czas pracowalem na XP… i odpalam viste kaspersky sie uruchomil aktualizacje do visty sie sciagnely i mi wywalilo centrum zapezpieczen nagle ze nie mam zapory, programu do wirusow i wylaczanego defenfera… Restarty wszystkiego od programu po ustawienia w centrum zapezpieczen nie pomagaja… Ostatnio zainstalowalem nawet nowego KIS 7.0 i dalej to samo… Czy ktos moze wie, co moze byc tego przyczyna?
Spróbuj ręcznie wymusić aktualizację bazy wirusów.
Poza tym nawet jak ściągasz nową wersję antywirusa z sieci to zazwyczaj bazę wirusów trzeba uaktualniać. Najczęściej aplikacja robi to automatycznie.
Czy po instalacji tego Kaspersky’ego sprzed miesiąca baza wirusów automatycznie się aktualizowała?
Tak programy dzialaja normalnie… Chodzi o to, ze Vista nie wykrywa Kasperskiego, ze mam go zainstalowanego na kompie i nie monitoruje mi stanu oprogramowania antywirusowego. Wszystko dzialalo normalnie tylko teraz jakos sie zepsulo i nie wiem, co moze byc tego przyczyna… Dla porownania na Win XP Pro mam zainstalowany ten sam zestaw KIS 7.0 + Windows Defender i Centrum Zabezpieczen w XP wykrywa mi wszystko normalnie, czyli Kasperskiego jako program antywirusowy i zapore.
mam ten sam problem vista stwierdziła że nie mam programu antywirusowego choć wszystko było ok nie pomogło ponowne zainstalowanie anty wirusa poprostu wyłączyłem monitorowanie i już
Spróbujcie przeczyścić rejestr np. Jv16 Power Tools 2006 http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509
Panowie, czyszczenie rejestru nic nie pomaga. Od czasu, kiedy zauważyłem ten problem były już ze 2 aktualizacje samej visty i nic dalej to samo. Mozna wogole jakos temu zaradzic?
PS. Ja wiem, ze to jest bzdet, ale ja nie lubie jak mi coś na kompie nie działa
ja zainstalowałem NOD32 pomogło vista wykryła go i niema wkurzającej ikony na pasku, może to nie jest w pełni dobre rozwiązanie ale jakieś jest. musisz sprawdzić czy anty wirus którego urzywasz jest obsługiwny przez kachaną viste.
Dziwne… mam wersję 6.0.2.614 i wszystko chodzi super.