Wyłacza mi się komp


(system) #1

Nie wiem dokładnie czy dobry dział.

Mam taki problem komputer chodź trochę nieraz dłużej jak się go nie rusza ale jak się wejdzie na youtube albo coś innego chce się zrobić np pobierać 2 pliki naraz albo pograć coś na stronie np gry.pl wyłącza się robi się czarny ekran i się włącza od nowa i potrafi tak zrobi około na 10 minut z 3,4 razy to bardzo denerwuje. A to nie mój komputer tylko kuzynki ale muszę się z nim męczyć przez miesiąc a nawet w cs se nie mogę pograć.


(Adio741) #2

jaki zasilacz jest w tym kompie?


(system) #3

Jak mam to sprawdzić ?

-- Dodane 04.08.2009 (Wt) 22:06 --

dobra to jest 350w. to chyba dobry?


(shadow_gold-man) #4

Czy dobry?? Się okaże jak podasz wszystkie parametry komputera miedzy innymi procek, płyta głowna, grafika itp itd


(Adio741) #5

zdejmij bok obudowy i przeczytaj jaka marka zasilacza

Podaj też napięcia i temperatury z biosu oraz to o czym pisał shadow_gold-man ,


(Kojot) #6

Jeśli pojawia Ci się bluescreen, to proponuję wkleić na forum odczyt z Debuggera Windowsa, a będziemy wiedzieć co powoduje wyłączanie się komputera.

Instrukcja: http://forum.purepc.pl/FAQ-f8/Debugger- ... try1167930

Jeśli bluescreena nie ma, to typowałbym na zasilacz.


(system) #7

7ec72f0bbde4.bmp

Takie coś mam jak chciałem zainstalować ten program z tej strony

-- Dodane 04.08.2009 (Wt) 23:25 --

Komputer

System operacyjny Microsoft Windows XP Professional

Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 3

DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)

Płyta główna

Typ procesora DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133)

Nazwa płyty głównej ASRock 775VM800 (3 PCI, 1 AGP, 1 AMR, 2 DDR DIMM, Audio, Video, LAN)

Mikroukład płyty głównej VIA P4M800 Pro

Pamięć fizyczna 512 MB

Typ BIOS'u AMI (10/14/05)

Port komunikacyjny Port komunikacyjny (COM1)

Port komunikacyjny Port drukarki ECP (LPT1)

Ekran

Karta wideo NVIDIA GeForce FX 5600XT (Microsoft Corporation) (128 MB)

Akcelerator 3D nVIDIA GeForce FX 5600 XT

Monitor Monitor Plug and Play NoDB

Multimedia

Karta dźwiękowa VIA AC'97 Enhanced Audio Controller

Magazyn

Kontroler IDE Kontroler VIA Bus Master IDE

Napęd dyskietek Stacja dyskietek

Dysk fizyczny SAMSUNG SP2014N (200 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)

Napęd dysków optycznych LITE-ON DVDRW LH-20A1H

Status dysków SMART OK

Partycje

C: (NTFS) 32239 MB (22782 MB wolne)

D: (NTFS) 158532 MB (134170 MB wolne)

Rozmiar całkowity 186.3 GB (153.3 GB wolne)

Urządzenia wejściowe

Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2

Mysz Mysz zgodna z HID

Sieć

Karta sieciowa Karta Fast Ethernet zgodna z VIA

Karta sieciowa WAN (PPP/SLIP) Interface

Urządzenia zewnętrzne

Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller

Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller

Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller

Kontroler USB1 VIA VT83C572 PCI-USB Controller

Kontroler USB2 VIA USB 2.0 Enhanced Host Controller

Urządzenie USB ADSL Modem USB

Urządzenie USB Urządzenie USB interfejsu HID


(Kojot) #8

A to jest jeszcze ciekawszy problem.

Sprawdź co tutaj masz:

Start -> Uruchom -> services.msc

Odnajdź usługę Instalator Windows (ewentualnie Windows Installer) sprawdź czy ma stan: Uruchomiono.

Jeśli nie, to uruchom ją.

Jeśli tak, to zatrzymaj ją i uruchom jeszcze raz.

Jeśli to nie pomoże pobierz ze strony Windows Installera i spróbuj go zainstalować.

Jeśli to nie pomoże zapoznaj się z artykułem Microsoftu na temat tego błędu.


(system) #9

48226640466a.jpg

-- Dodane 04.08.2009 (Wt) 23:49 --

3de26a733a7d.jpg.html

A TAKIE COŚ MAM JAK CHCE ZAINSTALOWAĆ TAMTO CO MI DAŁEŚ