Wyłączanie internetu o godzinie

Pytam w imieniu znajomej, która ma następujący problem: Po godzinie 22 wyłącza jej się Internet, nie całkiem albowiem gg czy skype działają. Odcina jej natomiast możliwość korzystania z przeglądarek. Nie wie jak sobie z tym poradzić, ja również nie mam pomysłu. Wiem, że blokadę Internetu można zainstalować poprzez Firewalla ale nigdy nie słyszałem o czasowej. Zadziwiające jest również to, że wyłącza się jej tylko przeglądanie stron www, gadu działa bezproblemowo. Nie jest to również wina przeglądarki, ponieważ były próbowane następujące: Explorer, Mozilla, Opera, Chome…, ani Internetu (samego w sobie) bo w dzień do godziny 22 działa bezproblemowo, nie ma problemów z rozłączaniem czy podobnymi tego typu rzeczami.

Jeżeli ktoś jest w stanie pomóc i odblokować tego niechcianego „fanta” to w jej imieniu byłbym stokrotnie wdzięczny. Pozdrawiam, Tomek.

Dostawca internetu ?

i czy

radiowy/kablowy

to jest jakiś problem z DNS.Jak nie ma DNS to GG działa (bo używa IP) a stronki nie.

Wklep w adres przeglądarki np.: 212.77.100.101 jeżeli wyświetli się strona to tak jak kolega wyżej napisał problem z dns

połączenia adsl typu neostrada resetują się po 24h ciągłego połączenia

gg i skype pewnie też nie mają połączenia ale wykrywają to z opóźnieniem (sprawdź czy po przejściu w niedostępny da się znów połączyć)

nie napisałeś jak długo trwa przerwa…

Właśnie w tym jest problem, że:

1: Nie mam jak sprawdzić, kiedy to się kończy.

2: To nie jest połączenie typu neostrada które wyłącza się i nie działa. O 22 wyłącza się możliwość korzystania z przeglądarki a ja do drugiej pisałem z koleżanką na gg…

3: Sprawdzę DNS-a. I napiszę czy to z nim jest problem.