Otórz od pewnego czasu po formacie pasek ładowania systemu mi się zacina i na włonczenie czekam około 5 min. I teraz pojawia się pytanie czy dałobysie to jakoś wyłonczyć?
znaczy szperałem p niektórych forach i nic
defragmętowałem dyski odchudziałem kompa i g**** mi to dało
nie ma jakiegos sposobó wyłonczenia tego paska
możesz też sprawdzić czy nie masz wirusów, może one powodują problem
nie mam wirusów skanowałem swoim avastem niedawno kompa i nadodatek siciągłem brogram który usuwa wszystkie wirusy jakie sa na kompie
edytuj plik boot.ini i dopisz w lini po FASTDETECT / noguiboot
dzięki zaraz sprawdze czy to działa
– Dodane 05.06.2009 (Pt) 19:00 –
yyy a jak do niego dotrzec bo z tego co pamiętam to gdzieś w system sie wchodziło ale nie wiem gdzie pomocy
Menu Start -> Uruchom… -> msconfig -> zakładka BOOT.INI -> w opcje rozruchu dajesz /NOGUIBOOT
Wyłączenie ekrany bootowania nic nie da…
Wyłącz zbędne porty np fire wire,
Zrób defragmentację rejestru programem Auslogics Registry Defrag
yy wpisałem to co kazałes leon ale to mi znow g**** doało
,wyłoncz zbędne porty’’ gdzie sie to robi bo nie wiem
– Dodane 06.06.2009 (So) 12:32 –
a więc zrobiłem defragmętacje tym programem co kolega podał i g**** mi to dało znowu
jeszcze przeskanuje kompa i zobacze co będzie
– Dodane 06.06.2009 (So) 12:36 –
przeskanowałem 1 programem i nic teraz przeskanuje Antywirem
– Dodane 06.06.2009 (So) 12:48 –
aha a może jeszcez dodam że to zaczeło się dziać gdzieć tak 1 miesiąc po formacie a formata miałem 2 miesiące temu
Pobierz Combofix viewtopic.php?f=16&t=36654 przeskanuj system daj log
potem przeskanuj HijackThis 2.02 daj log
kolejność skanowania jak podałem
combo fix właśnie skanowałem ,1 prgogramem’’ jak wyżej napisałEM ale jak ,dać log’’??
– Dodane 07.06.2009 (N) 17:56 –
aa i weszłem na posta zatyttułowanego ,Optymalizacje i odchudzanie Windowsa XP’’ i teraz pasek nawet sie nie zdąży pojawić i już znika:D ale znowó jest tak żę obrac ,Zapraszamy’’ stoi chyba z 1min i komputer sie wolniej wyłoncza i co teraz