Generalnie mi to nieprzeszkadza ale jak pracuje na AutoCAD’ie to zawsze wywala mi czy chcem przypisa aplikacji dodakowe uprawnienia i to za każdym razem gdy właczam program… Poza tym gdy odpalam plik autocada to program odpala sie w nowym oknie innym slowem program uruchamia się ponownie :-x
Jak moża ten badziew wyłaczy aby system zawsze odpalał wszystko bez marudzenia?
Może jakiś mało rozgarnięty jestem ale nic nie rozumiem… Pokaż może jakiś zrzut ekranu z takim komunikatem, albo jeszcze lepiej - zacytuj go dokładnie. No i nie zapomnij dodać o jakiej wersji systemu piszesz.
PS. Co do drugiego pytania - zajrzyj w opcje AutoCada i włącz tryb MDI (Narzędzia -> Opcje -> zakładka System odznacz ‘Tryb zgodności pojedynczego rysunku’ /czy jakoś tak w wersji en ‘Single-drawing compatibility mode’/.)
A jak nie pomoże zobacz, czy w Opcjach folderów w oknie ‘Typy plików’ dla rozszerzenia dwg akcja ‘open’ ma włączone DDE.
No to było tak od razu pisać, że Vista :). Na Twoim miejscu przywyknął bym do tych komunikatów UAC bo jego wyłączenie stanowi poważne zagrożenie dla komputera i systemu. Inne wyjście (dość drogie, przyznaję) to aktualizacja AutoCada do wersji zgodniej z Vistą (czyli takiej, która nie zapisuje niczego w miejscach systemu i rejestru, w których nie powinna).
Ale jeżeli koniecznie musisz wyłączyć UAC to spróbuj najpierw tego (wyłączenie komunikatów ale UAC działa nadal).
Możesz też UAC wyłączyć całkowicie (o tak), ale to nierozsądne…