Wyłączanie się internetu po oglądaniu filmów online


(D Rostkowski94) #1

Witam

Tak jak w temacie mam problem z internetem.

Podczas oglądania filmów online wyłącza mi się internet, włącza się dopiero po resecie kompa.

Mogę wszystko robić oprócz oglądania filmów online.

Internet z TP 6 mb

Router ZT ZXV10 W300


(DarkPeter) #2

Po jakim czasie się wyłącza?


#3

dr1994 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038


(Dimatheus) #4

Hej,

:arrow: Czy router też się zawiesza? Czy tylko tracone jest połączenie sieciowe w komputerze?

:arrow: Czy pojawia się jakiś komunikat, gdy połączenie jest tracone?

:arrow: Jak wygląda ikonka połączenia sieciowego, gdy komunikacja zostanie przerwana?

:arrow: Łączysz się z router'em kablowo czy po WiFi?

:arrow: Jakiej zapory sieciowej używasz i z jakiego systemu korzystasz?

:arrow: Próbowałeś aktualizacji sterowników do używanej karty sieciowej? Jaka to dokładnie karta?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(D Rostkowski94) #5

:arrow: Router się nie zawiesza tylko internet na 2 kompie w tym samym czasie internet działa normalnie.

:arrow: Wyświetla się tylko "Strona internetowa jest niedostępna

Strona internetowa pod adresem http://youtube.com/ może być tymczasowo niedostępna lub została na stałe przeniesiona pod nowy adres internetowy.

Oto kilka propozycji:

Ponownie załaduj tę stronę internetową później.

Błąd 104 (net::ERR_CONNECTION_FAILED): Próba połączenia z serwerem nie powiodła się." jakby co tak jest z każdą stroną.

:arrow: Ikona połączenia wygląda normalnie.

:arrow: Łączę się przez kabel.

:arrow: Korzystam z Avasta i posiadam Windows XP Proffesional

:arrow: Nie próbowałem.Karta to Realtek RTL8169/8110 Gigabite Ethernet NIC


(Dimatheus) #6

Hej,

Sprawdź czy po utracie połączenia z internetem możliwe jest poprzez połączenia sieciowe wyłączenie karty sieciowej i jej ponowne włączenie. Czy po takim zabiegu połączenie z internetem zostaje przywrócone?

Warto spróbować. Najnowsze sterownik znajdziesz na stronie producenta - tutaj

Pozdrawiam,

Dimatheus


(D Rostkowski94) #7

Dzięki wielkie za pomoc nie wiem czy to sterowniki, ale zadziałało narazie jest wszystko dobrze.


(Dimatheus) #8

Hej,

Raczej tak. Czasami w sterownikach pojawiają się błędy, przez co przy dużym wykorzystaniu łącza - a z takim bez wątpienia mamy do czynienia przy mediach strumieniowych - karta odmawia posłuszeństwa, choć przy mniejszym użyciu działa bez zarzutu. Wniosek jest prosty - warto aktualizować sterowniki. :slight_smile:

Pozdrawiam,

Dimatheus