Wyłączanie się procesu explorer.exe


(Daw1234) #1

Witam mam problem otóż przy włączeniu win 7 pojawiają się ikonki po czym nagle wszystko znika do samej tapety razem z procesem explorer.exe mam podejrzenie że to może być jakiś wirus. Proszę o sprawdzenie. Dziękuje z góry za pomoc.

Otl.txt http://www.wklej.org/id/750931/

extras.txt http://www.wklej.org/id/750933/

Skanuje właśnie malwarebytte i wykrył mi jeden obiekt trojan.agent.ck usuwać za pomocą tego malwarbytte?

Proszę o pomoc.


(Butcher696) #2

"Skanuje właśnie malwarebytte i wykrył mi jeden obiekt trojan.agent.ck usuwać za pomocą tego malwarbytte?"

tak


(Daw1234) #3

usunąłem nic się nie zmieniło nadal pulpit się włącza razem z ikonami i nagle wszystko znika prócz tapety nie mogę nawet na tapecie nacisnąć ppm jakby zablokowane.


(Atis) #4

Pobierz i uruchom ShellExView

Wyłącz (Disable) wszystkie pozycje zaznaczone na różowo i zrestartuj komputer.

Spróbuj tego:

http://support.microsoft.com/kb/929135/pl


(Daw1234) #5

No niestety nie działa żaden z powyższych sposobów. Zastanawia mnie fakt czemu nie ma procesu jak się normalnie loguje explorer.exe a gdy go próbuje uruchomić z menedżera zadań to również się nie pokazuje.


(Atis) #6

Jeżeli w awaryjnym wszystko działa to możliwe , że przyczyną jest Avast.

Może testowo odinstaluj Avasta.

Pobierz i uruchom Autoruns

Odznacz wszystko na karcie Explorer i zrestartuj komputer.


(Daw1234) #7

Odinstalowałem avasta skorzystałem z tego programu autoruns i nadal to samo...

Wczoraj wszystko ładnie chodziło a dziś nagle nie, możliwe że coś się popsuło z rejestrem bo usuwałem go za pomocą programu ccleaner i nie zrobiłem kopi zapasowej.


(Atis) #8

http://windows.microsoft.com/pl-pl/wind ... em-restore


(Daw1234) #9

Zrobiłem przywracanie systemu już wcześniej na samym początku i nie pomogło. Zrobiłem profilaktycznie jeszcze raz przywracanie i nic sie nie zmieniło. Nadal w ogóle nie ma procesu explorer.exe i nie da się go uruchomić.


(system) #10

a masz płytke z windowsem?

-- Dodane 12.05.2012 (So) 16:56 --

odinstaluj jeszcze tego demon tols


(Daw1234) #11

nie mam płyty windows był razem z lapkiem.

a mógłby ktoś sprawdzić te logi czy są czyste może tam coś jest źle. ehh już nie wiem co z tym zrobić.


(system) #12

Tutaj podam Tobie jeszcze takie coś może się przyda

http://www.vista.pl/porady/1663_tworzym ... ows_7.html

ale zobaczymy co ktoś powie o logach


(Daw1234) #13

Nadal nie działa zauważyłem, że mam mało procesów po zalogowaniu około 5-6 myślałem, że to normalne ale porównałem z laptopem kolegi on ma ich o wiele więcej. Poza tym nadal nie ma procesu explorer.exe, mógłby ktoś zerknąć na te logi?


(Spandau) #14

W okno Własne opcje skanowania / skrypt w OTL wklej:

Klikasz na Skanuj. Pokaż raport OTL.txt na forum