Wylaczanie sie w trakcie pracy Toshiba Equium A100-01M


(Ondrej1955) #1

-o Witam ...posiadam toshibe Equium A100-01M...problem polega na jego wyłączaniu się podczas pracy...obecnie zdarza się to nawet po 3-4 min.Próbuję to z bateria i bez baterii..oczywiście na podłączonym zasilaniu....( Dziś..już miałem dość ciągłego wyłączania się laptka...i chciałem przeinstalować system XP...w trakcie instalacji wyłączył się z 8 razy...zanim skończyłem....w trakcie instalacji sterowników...był spokój :x trwało to z 3-4 godz...a potem niestety to samo...co może być przyczyna.. :?: :?: #-o .proszę o podpowiedzi [-o<


(Michal Kolatek) #2

Jakie ma temp? Chłodzenie czyściłeś z kurzu, nic nie blokuje wlotu/wylotu powietrza?


(system) #3

Bardzo możliwe że Ci się wiatraczek, zatrzymuję pod czas pracy. Jeśli masz go na gwarancji to oddaj.


(Ondrej1955) #4

Czyścić go jeszcze nie czyściłem..... a wiatraczek chodzi...bo słychać go cały czas..jak pracuje..:o :o .. ale temp procesora to 81.czyli.. [-X #-o

-- Dodane 09.05.2010 (N) 14:02 --

:slight_smile: Rozebrałem ....wiatraczek bo ciężkich bojach...z demontażem .. :x i się okazało ze miedzy wiatraczkiem a radiatorem..zrobiła się poducha z kurzu....po wyczyszczeniu ....temperatura spadła do 46 stop...i nareszcie spokój....uf :slight_smile: :smiley: ..ale ale..jeszcze pytanko nie działa mi pad...i przyciski medialne...od włączania przycisków do odtwarzacza..i włączania stron web.....jakie mam pobrać sterowniki ...pod jaka nazwa będą #-o ..na stronce Toshiby.. :?: :?: :frowning: proszę o podpowiedz....może ma ktoś czlowieki taki laptopek. [-o<

-- Dodane 09.05.2010 (N) 14:11 --

:frowning: Sterowniki pada są na stronce.....ale nie działają mi przyciski od pada....konkretnie.... :slight_smile: dlaczego...?????