Wyłączenie monitu o podłączeniu zdalnym


(M@ster) #1

Mam komputer serwerowy którym zarządzam przez pulpit zdalny. Nie ma on ani klawiatury ani monitora. Przypisałem sobie do przycisku POWER wyłączanie systemy gdybym takowego musiał dokonać. Problem w tym że jeśli jestem zalogowany zdalnie (lub nawet jakiś czas po wylogowaniu) operacja wyłączenia powoduje pojawienie się komunikatu czy aby na pewno gdyż ktoś pracuje zdalnie :\ W tym momencie nie widzę tego i praktycznie nie mam jak zareagować na to. Czy da się jakoś ten komunikat wyłączyć? domyślam się że gdzieś w politykach bezpieczeństwa systemu, ale gdzie?

Mowa o Windows XP Pro (SP3).

Tutaj screen tego komunikatu: http://img149.imageshack.us/i/schowek01bb7cr.png/