Witam. Mam otóż nietypowy problem. Na google ciężko to znaleźć więc może tutaj mi pomożecie Otóż gdy gram w grę NFS Shift po paru sekundach gra wywala do pulpitu. A żeby było śmieszniej nie ma żadnego błędu! Format też nic nie dał. Otóż na starym systemie miałem coś podobnego tyle że zaczęło się na Crysisie Warheadzie później na Far Cry 2 później na Assassin’s Creed i teraz po formacie w NFS Shift. No do pieruna nie wiem co się dzieje
Pożyczyłem od kumpla Zasilacz dokładnie taki sam ( marka i moc ) mieliśmy nadzieje że to przez zasilacza lecz nie ! Tak samo ! Więc z kumplem chcieliśmy zresetować bios i wyciągnąć baterie lecz nic ! I na starym systemie to samo ! Dodam jeszcze tylko że zainstalowanie starszych sterowników do K. Graficznej nic nie pomogło. Instalacja nowego DirectaX też nie pomogła. Podzespoły się nie podgrzewają ( CPU - od 30-40ºC GPU - 40-55ºC HDD 40-45ºC ). Więc nie będe się dalej rozpisywał podam Hardware :
-Procesor: Intel Pentium Dual Core 2,6GHz (Gniazdo Do procesora LGA775)
-Płyta Główna: AsRock 4CoreDual-SATA II
-K.Graficzna: ATI Radeon Sapphire 3850HD na AGP 8x
-Dysk Twardy: Wewnętrzny ATA SeaGate 320GB
-Pamięć Operacyjna:Kingston 2GB 667MHz CL5
-Zasilacz: Modecom FEEL 350W
I Software:
-System Operacyjny: Windows XP Professional Service Pack 3
-DirectX 9.0c Sierpień 2009
-Ster. do K.Graficznej : 9.9
-NET Framework : Wszystkie wersje ze wszystkimi Service Packami.
Dodam jeszcze że w starszych grach typu : Soldier of Fortune II, Call of Duty 4 Modern Warfare i CoD WaW nie dzieje się to. Na innym forum wyczytałem że koleś miał zepsute kondensatory na P. Głównej lecz ja mam sprawne i czyste. Również sprawdziłem czy moja Bateria ma 3V, a miernik pokazał mi że ma 3,19V więc baterie wykluczam. Na pewno coś z hardwarem, skoro format nic nie pomógł. Ja z bratem obstawiam na K.Graficzną nie wiem czy to ona powoduje te błędy.