Wylogowywuje mnie ciagle


(chrucik) #1

Hej jest problem ..... co sie zaloguje w tym forum ( w ie, maxhton, firefox, opera) to za kilka chwil mnie wylogowywuje ..... czasami zdaze napisac cos ..... strasznie to jest denerwujace !!


#2

Poruszałem jakiś czas temu ten problem. Mam to samo. Rozwiązania proponowane przez administrację nic u mnei nie dają. Po prostu przyzwyczaiłem się do tego i żadziej zaglądam/odpowiadam, bo nie mam ochoty 3 razy się logować żeby na jednego posta odpowiedzieć.


(Z35ikr) #3

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50764&highlight=

jak by co to tu masz ten temat :smiley:

u mnie na lisku, kilka razy zadziłało, ale teraz to już “po ptokach” ale może Ci pomoże


(fiesta) #4

Korzystam z forum i vortalu w kilku różnych miejscach, na różnych komputerach, z różnymi systemami i przeglądarkami i nigdy nie miałem takich problemów.

Przypominam że poprawny adres forum to:

http://forum.dobreprogramy.pl

Przy korzystaniu z adresów:

www.forum.dobreprogramy.pl

lub

http://www.forum.dobreprogramy.pl

mogą występować tego typu perturbacje.


(Z35ikr) #5
Korzystam z forum i vortalu w kilku różnych miejscach

i tylko tu mam problem :stuck_out_tongue:

a raczej z adresami nie ma problemu skoro korzystam z linków forum lub głównej strony, coś jest nie tak gdzieś olbo u nas albo u was i tyle, trzeba się przyzwyczaić 8)

Pozdrowienia dla Ekipy.


(fiesta) #6

No tak ale jak wejdziesz na vortal z adresu:

www.dobreprogramy.pl

to jak klikniesz na link forum, to cię przekieruje na:

www.forum.dobreprogramy.pl

i kłopoty gotowe 8)


#7

fiesta , to może ktoś powinien zadbać o to, żeby bez względu na to, czy wchodzi się na forum poprzez dobreprogramy.pl czy dobreprogramy.com przekierowywało na właściwy adres forum?

Jeszcze jedno. Nieważne czy wchodzę na forum.dobreprogramy.com, czy pl i tak po chwili mnie wylogowuje.


(fiesta) #8

areh tu nie chodzi o domenę (com została, żeby sobie jej nikt nie przywłaszczył) tylko o protokół internetowy, poprawny to http a nie www :!:


#9

Ok. trochę za szybko i źle przeczytałęm. Poobserwuje to i dam znać jak to się ma do rzeczywistości. Mam nadzieję ze masz rację i to w końcu rozwiąze mój (i chyba nie tylko) problem.

Zdravim

Złączono Posta : 14.02.2006 (Wto) 19:38

Już pierwsza uwaga.

Jestem na forum (http://forum.dobreprogramy.com), chcę przejść na vortal i klikam na baner na górze strony. Baner przenosi mnie na http://dobreprogramy.pl/. Teraz spowrotem chcę wejśc na forum. Klinak więc na linka na stronie vortalu. Link przenosi mnei na… http://forum.dobreprogramy.pl/ i jestem wylogowany. Zmieniam końcówkę adresu na .com i znowu jestem zalogowany. Coś tutaj ostro jest namieszane.

Dodam jeszcze, że wchodzą poprzez linka ze strony http://dobreprogramy.com/ także wchodzimy na http://forum.dobreprogramy.pl/ i sytuacja jest nieciekawa.

Złączono Posta : 14.02.2006 (Wto) 19:53

Uwag ciąg dalszy:

Jestem na stronie głównej forum (z końcówką .com), odświeżam kilka razy i znowu mnie wywala. Daję Zaloguj , wklepuję hasło (ciągle jestem na .com), klikam żeby mnie zalogowało i… jestem na .pl wylogowany. Zmieniam końcówkę adresu na .com i już jestem zalogowany.

Cuda na kiju.


(chrucik) #10

no wreszcie sie zalogowalem z pod opery :slight_smile: :wink: :mrgreen: :twisted: i mam podobmie jak kolega areh


(Michal) #11

Chłopie, ty masz jakiekolwiek pojęcie o protokołach??


(chrucik) #12

a mozliwe jest o ze dzieje sie to poprzez uzywanie firewall’a z sp2 ?? Czy raczej pewna osoba w blad mnie wprowadza ??


#13

nos-g , ja mam tak pod Linuksem, więc SP2 nie ma tutaj nic do rzeczy.


(fiesta) #14

Czyżby chodziło Ci o to:

Wyluzuj 8)

A odnośnie poprawnego adresu forum pogadaj z Liskiem i Lazikarem, oni coś więcej na temat wiedzą po doświadczeniach z wieloma zgłoszeniami userów na temat nieprawidłowego działania forum :wink:


(chrucik) #15

czyli kumpel kit wciskal… ze to wina SP2 :slight_smile:


(lazikar) #16

Uzywasz złego adresu. Na .com bedziesz wylogowywany. To nie cuda a błąd w twoim adresie na który nie wiem czemu sie uparłeś. Sam namieszałeś wiec sie nie dziw.

Bo adres forum to http://forum.dobreprogramy.pl/ jak przechodzisz z .com na .pl to tak się zachowuje. Nie używamy .com

Poprawny adres forum to http://forum.dobreprogramy.pl/


#17

lazikar , tylko że to nie ma najmniejszego znaczenia czy jestem na pl. czy na com. Zawsze po jakimś czasie mnie wylogowuje. Zawsze.


(Asterisk) #18

Mnie też wylogowuje, ale tylko wtedy, gdy nie jestem

aktywny. To znaczy - jestem zalogowany na forum,

otwieram sobie stronę głowną i tak zostawiam.


#19

A ja właśnie nie. Robi się tak podczas przechodzenia z jednego działu do drugiego, a przerwy między jednym a drugim nie trwają nigdy dłużej niż minutę.


(Dorota 45) #20

Witam! Od 2-3 dni wylogowywuje mnie z forum (mam właczoną opcje auto. logowanie)! Jeszcze wczoraj gdy wpisałem swoj nick i hasło zogowalo mnie bez problemu, a dziś pisze że podałem niepoprawne lub nieaktywne dane! O co chodzi?