Rozumiem, że to poważne forum, ale bez przesady. Nie trzeba od razu wyrzucać wszystkich offtopiców do kosza itp. Na forum powinna też panować przyjazna atmosfera, a nie, że jak napiszę coś nie na temat to od razu kosz i nie daj Boże ostrzeżenie. Tak więc proszę, wyluzujcie. 8)
jak byś zauważył ostrzeżenia nielecą tu bez powodu i jakby niepatrzeć admini są dość tolerancyjni
zwukle upominają i jeśli ktoś olewa ich dopiero potem leci ostrzeżenie
a jeśli chodzi o OT to dobrze robią że wywalają wszystkie
bo tylko niepotrzebnie śmieci się tym forum :?
chodz przyznam że czasem sam też coś napisze niena temat
jak każdy chyba
Na tym forum duży nacisk kładzie się na tematy napisane w działach tematycznych i to w nich należy udzielać odpowiedzi tylko na konkretnie zadane pytanie.
Takie są zarysy tego forum. I tego należy się trzymać. Jedynym “rozluźnieniem” jest dział “na luzie”, tam możemy pozwolić sobie na pewne odstąpienie od głównego wątku choć również bez przesady.
Ogólnie w dziale na luzie można pozwolić sobie na OT lecz i w telefonach, grach chociaż i tak nie powinniśmy za bardzo.
Co do działów technicznych to rzeczywiście OT nie jest tam mile przez nikogo widziany. Potem tylko cały zarys odpowiedzi się zalewa niepotrzebnymi postami i trudno coś znaleźć na forum.
Moderacja bardzo dobrze robi usuwając te posty.
Jak każdy ;]
Blueinferno dziękuj Bogu że nie znasz czasów kiedy i ja byłem przy sterze tego forum.
Teraz to naprawdę kaszka z mleczkiem i wszyscy userzy są pratkycznie głaskni przez adminów i modków.
fiesta nie przesadzaj
W końcu też nie sypałeś ostrzeżeniami na lewo i prawo.
Zresztą takie działanie ciut chyba mijałoby się z celem gdyż szybko by się okazało iz na forum brakuje ludzi.
Ale za to ja znam :mrgreen: Jednak wtedy nie byłem jeszcze zarejstrowany. Łołołoło, co to się działo… :twisted:
To były złote czsay, bo było dużo mniej użytkowników (a więc dużo mniej trolli)
Przy obecnej opasłości bazy danych, karmienie jej wątpliwą paszą w postaci offtopu, znacznie wpłynęłoby na jej kondycję, a także na pozycję społeczną. Jak się w porę nie utemperuje towarzystwa, to z forum zrobi się czat i blogowisko.
Wszystko wróci do normy z dniem 1 września
A i owszem nie sypałem, ale i również nie cackałem się z Trollami
Jakoś nie zauwżyłem znacznego przyrostu userów forum od czasu mojej (i nie tylko mojej) rezygnacji z moderki.
Forum jest na tyle dobre i prężne, że na brak userów nigdy nie narzekaliśmy. I życzę sobie, administracji i wszystkim pozostałym oby tak pozostało jak najdłużej. Choć czasami :twisted: mnie biorą jak czytam posty co poniektórych. Za mnie na bank długo by nie widziały światła dziennego :lol:
Właściwie… to czwartego.
Wróci do jako takiej normy - mniej trollowania.
:?
Chodziło mi o koniec roku 2004. Wtedy to pierwszy raz tu zajrzałem i wtedy to bodajże ilość użytkowników dochodziła do 10000.
Właściwie to masz rację
Heh czeka mnie klasa maturalna :mrgreen:
A zauważ iż w obecnej chwili mamy na forum 28015 zarejestrowanych użytkowników z czego ponad 13 000 (13 tysięcy) nie napisało ani jednej wiadomości na forum.
Drugie tyle nie napisało na forum nawet 50 - 100 wiadomości.
Nie mówię: może są stałymi czytelnikami a boją się napisać :lol: .
Bardzo fajnie wszystko widać tutaj
albo sa zarejestrowani od niedawna lub się nie znają a niechcą pisać OTów
owszem ale nie ma tu czegos takiego jak czas przebywania na forum i licznik wizyt - wtedy bardziej oddawało by to rzeczywistość
ty przy asterisku jestes pikuś :lol: :hahaha:
nawet nie wspomnie 3 warnów w 15 minut i za co one były :roll:
Kierujesz apel nie do tych osób, co trzeba.
Niech userzy zaczną od lektury regulaminu i jego przestrzegania… a później zgłaszają anse.
fiesta , ja pamiętam dokładnie jak mi posadziłes 2 warny po koleji…A i miałem raz bana, za obrazę lazikara na PW Ehh…stare, głupie wspomienia
Mi wklepał ostzreżenie :mrgreen:
Też kiedyś od niego dostałem
Ale ogólnie był wyrozumiały :mrgreen:
eeh szkoda, że ja nie zaznałem tych czasów
stare czasy :mrgreen: ja “dośtałem tysh” … :oops: