Wymiana Celeron G1840 na Core i3

Ok. zaraz posprawdzam co i jak. Tak u mnie to wygląda.PS ta akceleracja to chyba ma być włączona, bo inaczej to yotube tnie i żre prawie 100 procent procka przy filmie ful hd 60fps Z akceleracją to jest ok 20 procent

ed. Aha, czyli ja mam ustawione 4GB, a programy chciałyby 6.5? hm… pazerne te programy :slight_smile:

one chciałyby 12 :wink:

Co do procka, no widać, ze spowalnia.

Moja rada: jak będziesz w Biosie, to zmień (już z i3 najlepiej) przydział RAM dla grafiki. Obecnie masz albo 64 MB (bardziej prawdopodobne) lub ewentualnie 128 mb. Daj 2x czyli 128 lub 256 karcie na wyłączność. Nie wiem ile używa przy Full HD do 60 FPS, ale niech ma swoje :wink:

No 12 to im chyba nie dam. A Windows, z tego co pamiętam zawsze chciał mieć tej pamięci 3 razy wielkość ram. Ale dawało mu się raczej mniej, jeśli sam sobie nie zarządzał. Chyba, że to o co innego chodziło. ed, chyba jakieś głupoty już wypisuje, 3 razy 8 to trochę więcej jak 12. Jednak temperatura robi swoje :slight_smile:

Z tym przydziałem dla grafiki, to nie miałem pojęcia, że takie coś jest :slight_smile: Ok. sprawdzi się. Dzięki