problem dotyczy dysku HDD WDC WD5000AAKS-00V1A0 (465 GB, IDE) oraz napędy czytników kart i usb ,ktory jest bardzo głośny i ciągle , praktycznie bez przerwy słychać jego prace charakterystyczny terkot (podobno to norma u WDC) doszedłem wreszcie do pomysłu na jego wymian na mniej hałasujący i lepiej, sprawniej pracujący dysk innej firmy
Jednak teraz pojawia sie pytanie jak zrobić by przenieść bezproblemowo system i wszelkie programy, pliki, itp z obu partycji C - system, D:\ aby nie stracić żadnych plików i co jeszcze ważniejsze jak to Acera normalne dysk posiada tzw. ukryta partycje z systemem i partycje Recovery co wygląda tak: http://img411.imageshack.us/img411/2097/19082731.jpg
Jak w tym przypadku przeprowadzić wymianę dysku i który wybrać z linków na górze ?
System operacyjny Microsoft Windows 7 Home Premium
Chcesz zmienić sprawny dysk 500GB pod złącze IDE na nowy dlatego że ten hałasuje? Głupota. Lepiej użyj HD Tune i poprzez modyfikacje funkcji AAM można wyciszyć dysk poprzez spowolnienie ruchów głowic i tym samym troche wzrośnie czas dostępu ale różnice są mało istotne. Też mam WD Caviara 250GB i hałasuje zapewne tak jak twój, ale ja z tym nic nie robie, bo nie przeszkadza mi to nadzwyczaj.