Od niedawna zastanawiam się nad kupnem nowej karty graficznej tylko nie wiem jaką wybrać dodam że jestem w tym kompletnym laikiem i karta graficzna ma służyć do gier takich jak Farming Simulator 2017. Piszę w celu doradzenia mi odpowiedniego modelu karty graficznej.
Mój komputer składa się z następujących podzespołów.
Procesor: Intel Pentium 4 3.0 Ghz
Karta graficzna: Geforce 9600 gt
Płyta główna: Intel DG965SS
Zasilacz: Nie wiem jak sprawdzić ale jeśli znajdę paragon to podeślę wiadomość.
A ta karta Radeon HD 7750 będzie kompatybilna z procesorem i płytą główną ?
I jednak chciałbym zostać przy moim procesorze, ponieważ mój budżet nie jest zbyt rozciągliwy. Ale w przyszłości na pewno chciałbym wymienić procesor.
E2220 pomimo niskiego taktowania będzie prawie 2 razy szybszy niż pentium d 930 lub 940, tylko nie mam pewności czy będzie działać na twojej płycie, bo na liście, którą znalazłem go nie ma, ale w innym źródle od Odyniec_Stary już jest.
Kup se Core 2 Duo e7400 to jest cena ok 17zł i na allegro wychaczysz gtx 550/ti za 250zł. Nic droższego się nie opłaca pakować do takiego kompa. A do Farming Simulator powinno jak ulał wystarczyć. Sprawdź ile masz ramu jeszcze. Jak masz 2gb(o ile masz xD) w jednej koci to dokup drugie tyle o tych samych parametrach.
Wszelkie GT710, GT610, GT210 to wywalanie pieniędzy w błoto, te karty są przeznaczone do HTPC, mają wyświetlać pulpit i sprawnie dekodować filmy, do innych zastosowań się nie nadają.