Wymiana pamieci ram, ekran "brak sygnału" a komputer sie włącza

Witam, kupilem nowa pamiec ram 2x4gb crucial ballistix sport ddr3 i zmieniałem z kością 1x8gb ballistix sport żeby pamięć działa w dual channel, ale po wyjeciu kostki 8gb i wsadzeniu 2x4gb na monitorze mam cały czas komunikat brak sygnału.  problem znika gdy wsadzam znowu jedna kostke 8gb. Sprzet jak w opisie na dole.

Proszę  o pomoc i dzięki za odpowiedzi  

W dzisiejszych czasach, to praktycznie nie ma znaczenia single, czy dual, liczy się ilość.

Teraz obsadź 2 x 4 zgodnie z instrukcją, wyjmij baterię z płyty na 10 minut, włóż. start do biosu, ustaw datę i godzinę i zapisz bios Save.

Zajrzyj do instrukcji płyty główne jak rozłożone są gniazda pamięci (które tworzą pary) : jeśli masz 4 gniazda to może być tak

1. x-x-

2. -x-x

3. xx–

4. –xx

Jak rozlozyc gniazda to nie ma problemu, chodzi tylko o ten brak obrazu, jak to rozwiązać?

Wyjalem baterie po około 10 min włożyłem znowu i na początku komputer się włączal na 3 sekundy i znowu wyłączal i tak z kilka razy samo czynnie i po ktoryms razie juz sie włączył i chodzi ale dalej nie wysyła obrazu do monitora :confused:

EDIT:
Właśnie testowałem te pamięci wyjmowałem kombinowałem i okazało się że przez jedna kość z tych nowych tak się dzieje…

Kupiłem 2x4Gb z x-Kom i jedna nie działa i dlatego był ten problem…