Dysk Twardy: 240GB SSD Kingston, 1TB WD Caviar Green
System Operacyjny: Windows 7 Professional 64bit
Monitor: 22" LG Flatron IPS226V-PN LED
Głównie komputer wykorzystuje do grania, chciałem dodać 2 kości RAM-u po 4GB oraz wymienić kartę graficzną na lepszą. Zastanawiałem się również nad wymianą monitora (procesorem też ale to chyba innym razem) ale przyznaje, że jestem zielony w tym temacie i wolałem napisać na forum i usłyszeć zdanie innych osób.
Budżet: ±2500-3000zł
Z góry dzięki za pomoc i jeżeli zapomniałem napisać jakiś kluczowych parametrów to postaram się je wrzucić w komentarzach.
Jeśli z komputera korzystasz tylko do grania to nie widzę obecnie sensu dokupowania pamięci RAM.
Jaką masz płytę? Masz dodatkowe chłodzenie na procesor? Jeśli płyta jest dobra i masz porządne chłodzenie to podkręć procesor, kup mocniejszą kartę i tyle. Monitor jeśli jest za mały albo coś to możesz zmienić.
Co do chłodzenia to prawdę mówiąc nie wiem. Wiem, że mam obudowę: thermaltake armor a90. Oprócz tego w kwesti chłodzenia SĄDZĘ, że nic więcej nie mam. (sory, jeżeli napisałem jakąś bzdure ale w tym temacie to kompletnie nic nie wiem)
W kwestii kart graficznych, chciałem dorwać taką która nie miała by problemu z większą rozdzielczością niż ta którą mam obecnie (1920X1080). Popatrzę sobie na tego radeona r9 390.
Ostatnie pytanko, co sądzicie o procesorze. Chodzi mi o to czy powinienem się rozglądać za nowym, podkręcić go i zapomnieć o temacie na 2 lata czy w ogóle przestać o nim myśleć?