Wymiana procesora i brak obrazu po tym

Proszę pomocy (po wymienię procesora komputer nie wyswietla obrazu)
Witam przez długi czas miałem procesor Intel Pentium g4600 i chciałem go zmienić na i3-9100f i tak też zrobiłem . Moja płyta to b250 pro vdh
Po wyczyszczeniu kompa z kurzu i zamianie procesorów i wymienie pasty uruchomiłem go i zero reakcji z obrazem . Zamieniłem na mój stary procesor i to samo zero kompletnie zero . Wyjąłem baterie z płyty (było bez zasilania ) na 10 sekund i wsadziłem i również bez efektów .komputer przed tym działal normalnie teraz lipa nic zero. Zauważyłem że nawet jak odczepie razem dysk ram i kartę(GTX 1050 ti) to normlanie komputer pracuje wiatraki się kręcą.co robić ? Proszę o pomoc bo kompletnie nie wiem .

Spróbuj wejść normalnym sposobem do BIOSu. Być może PRZED wymianą procesora należało zaktualizować BIOS do najnowszej wersji? Według listy supportu Twój nowy procesor NIE JEST dedykowany dla Twojej płyty głównej!
MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation | MSI Global - The Leading Brand in High-end Gaming & Professional Creation

Może przed aktualizacją BIOSu zwykły reset BIOSu - załadowanie opcji domyślnych. A ten procek to z pewnego źródła?

https://pl.msi.com/Motherboard/B250M-PRO-VDH/support#cpu
Ta płyta obsługuje procesory 6 i 7 generacji. Jak wpadłeś na to, aby tam wsadzać procesor 9 generacji? To nie ma prawa działać a dodatkowo ryzykujesz uszkodzeniem sprzętu?

Teoretycznie może zdalny pulpit da obraz na smartfonie lub laptopie.

Powinien dać radę nawet Team Viewer (aż nie padnie ten stary GTX lub zintegrowane GPU w starym procesorze – „TV” wymaga by jedno z 2 GPU było i raczej w tym stuleciu z tego nie zrezygnują) – on działa za pomocą usług nawet na ekranie logowania.

Jakby się dało podłączyć głośniczek lub diody to może ustaliłbyś czy uszkodziłeś gniazdo na płycie głównej (wygięte jej piny od momentu gdy Intel zmusił producentów by to oni je mieli w płycie głównej - jakieś 10 lat tak robią).

Chipsety serii 100 i 200 - procesory z serii 6000/7000

Chipsety serii 300 - procesory z serii 8000/9000

Obejrzyj slot pod lupą. Najczęstszą przyczyną tego, że płyta przestaje działać po wyjęciu procesora jest uszkodzenie pinu w podstawce lub ubrudzenie pastą. Uszkodzenie niekompatybilnym CPU jest mniej prawdopodobne.