Znana pewnie nie jednemu sytuacja … pękła mi szybka w noki lumia 535
Wsiadając do samochodu zapomniałem z tylnej kieszeni wyciągnąć telefon i siadłem na niego no i pękła szybka.
Zamówiłem nowa szybkę , ale jak potem na youtub dokładnie znalazłem jak powinna wyglądać wymiana szybki , to tam szybki miały jakiś kabelek. A ta co zamówiłem to tylko same szkło.
Tak jak Tymbarkowy pisze…musisz kupić Digitizer ale najlepiej nie taki za 20 PLN tyle, żeby był oryginalny najlepiej. Z nieoryginalnymi nie zawsze wszystko działa. A to co zamówiłeś załóż jak już naprawisz ekran…czyli DIGITIZER.
Tak. Potrzebujesz takiego właśnie digitizera czyli po polsku “szybkę z dotykiem”. Aczkolwiek ja na Twoim miejscu nie kupiłbym takiego za 20-30 PLN bo to 100% -owa podróbka. I nie wiadomo jak to będzie się zachowywać w telefonie. Takie bardziej oryginalne do Twojego modelu zaczynają się za ok. 80 PLN…
Tyle ma wspólnego z oryginlaną ,że nawet na pólce w sklepie nie leżała obok oryginału:) . Piszą ,że mają oryginały po 20 po 30 zł to dlaczego te oryginały w hurotowniach kosztują po 100zł? Sam pomyśl. I dam ci przykład Lumia 610 wymieniłem kolesiowi dotyk dałem 60zł po tygodniu przychodzi i mówi ,że dotyk padł. No trudno. Odesłałem dostałem kolejny po 5minutach przestał działać .Więc kupiłem oryginał za ponad 100zł no i spokój smiga już 2 rok. Lumie tak mają ,że podróba nie chce działać .Jak będziesz zamawiał to kup od razu folie do klejenia jest na stronie do której podałem link .
Tak wiem tam jest ta szybka tylko na tej stronie nie widzę gdzie mogę wybrać mój model szybki…CT2S
I jeszcze jedno nie widzę nigdzie dokładnego opisu … chodzi mi o to czy ta szybka jest tak samo twarda 8-9H jak fabryczna bo jak nie to będę musiał nakleić szkło ochronne to co już mam.
Oi za dużo kolega wymaga. Tani oryginał ,odpowiednie parametry . No to szukaj dalej. Ostatnio miałem klienta z jakimś chinolem -BlackView czy coś i nie grymasił na dotyk za 130zł i to czekał na niego jeszcze 1,5 miesiąca.
Przepraszam że dużo wymagałem pomocy , ale to dla tego że dla mnie każdy dzień bez smartfona to męka. Teraz używam telefonu córki składany na przyciski , działa można dzwonić. Bez smartfona jestem jak bez ręki .
Mam niby telefon , ale to nie to samo.
Miałem takie wymagania “żeby tani i oryginalny” bo ja sam na naprawach telefonów mało wiem.
Rubin714p/ ale dzięki tobie już wiem gdzie i czego mam szukać.
Teraz czekam , bo w tamtym sklepie już te szybki CT2S już nie ma na stanie…ale mają je kiedyś im przywieźć.
OK.
Wielkie dzięki za wasze opinie.
Mam znajomego , który chce sprzedać prawie nowego Samsung galaxy S2 i9105 za 300 zł.
Do telefonu daje jeszcze całe oryginalne pudełko z wszystkimi kablami i ciekawą ekstra baterią. Jest inna bo dużo mniejsza i jest wbudowana w dodatkowa tylnią obudowę … Działa to tak że bez wymiany baterii dopina się tylnią klape (drugą) i mamy jeszcze przez jakisz czas działający telefon.
Mam do was pytanie czy warto kupić go za 300 zł ?
Wielkie dzięki wszystki
Kupiłem używana taką samą Nokie 535 za 185 zł.
Dziękuje wszystkim za pomoc.
Sam pewnie bym kupił tego S2 i po tem żałował.