Wymiana wentylatora w serwerze NAS

Witam!
Posiadam serwer NAS i potrzebuje wymienić w nim wentylator. Oryginalny to Evercool EC4010LL12EA. Jakim innym wentylatorem mogę go zastąpić żeby nie było problemu z podłączeniem (wtyczka zasilająca)?

Pozdrawiam!

Kup oryginalny, są dostępne. A jak nie to dowolny na 12V z prądem minimum 0.04A, wtyczkę sobie zmierz, a jak brak danych, to kup na oko. Jak będzie odrobinę inna, to sobie przełożysz piny (odgina się te trzy plastiki i wysuwa pin), zawsze można też przelutować.

Tu chyba najtaniej z przesyłką ekonomiczną EVERCOOL EC4010LL12EA 12V 0.04A 3 Wires Cooling Fan tak czy owak takie maleństwo powinno z 20zł kosztować.

Nie wiem co to za sprzedawca, więc kupujesz na własne ryzyko, opinie ma raczej dobre ELECOK Reviews | Read Customer Service Reviews of elecok.com

Dzięki za odpowiedzi. Napisałby ktoś jak się ta wtyczka nazywa? Bo na MOLEX 51005-0300 mi to nie wygląda.

Pozdrawiam!

JST-ZH 3 pin?
Zgaduję patrząc jedynie na obrazek, może to zupełnie coś innego. Tutaj opis wspomnianej wtyczki z wymiarami, zmierz czy się zgadza.

Takich wtyczek jest mnóstwo rodzajów. Potrafią mieć różny rozstaw, inne blokady, inne umieszczenie pinów itp. Ale to są akurat bzdety, jak mniej, więcej zgadzają się wymiary, to zawsze można z płytki wyjąć plastik, żeby nie przeszkadzał. Złazi normalnie kombinerkami i wsadzić praktycznie dowolną wtyczkę o zbliżonych wymiarach.

Bardziej bym zwracał uwagę, aby wentylator miał odpowiednią wydajność, nie niższą, od fabrycznej.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.