Od nowości działał on bezbłędnie. Radził sobie jak i z Wieśkiem FHD Ultra, oraz z monotwaniem wideo 4k. Jednak teraz ma leki problem i zadyszkę z mocą. i nie jest w stanie zrobić full testu wydajnościowego (robi szybki reset) Obstawiam, ze winny jest właśnie zasilacz. Jednak przy wymianie na inny co byście polecili. By posłużył kolejne parę lat
Cel PC głownie praca (fotografia/wideo, ale i czasem jakaś partyjka cities skylines (z modami, ale nie da sie pocieszyc ladnym wygladem bo reset)
Masz możliwość najpierw sprawdzić czy to na pewno zasilacz (podmiana na inny)? Jakoś mi dziwnie nie pasuje żeby taki dobry zasilacz miał tak szybko paść, a mocy zasilacza sprzęt nie przekracza.
Nie wiem czy to realne, ale mialem przez ponad 3 tygodnie problem z zasilaczem monitora i to jakos sie od tamtego czasu zaczęło dziać. (zasilacz od monitora juz wymieniony) I moze to w jakiś sposób monitor pobierał zasialnie z PC (nie wiem strzelam)
Chodzi mi o to, że nie przypominam sobie bym widział przypadek padniętego cooler mastera nawet z niższych serii, a ten pewnie ma z 5 lat co stosunkowo nie jest dużo na niezły zasilacz.
Hmm, a może napisz skąd jesteś to jaki forumowicz Cię poratuje zasilaczem na testy?
Obstawiałbym na monitor że do d. Sprawdź online monitor https://www.eizo.be/monitor-test/
Drugie, to puściłbym FRST i w logu Addition i przeglądnąłbym się wszystkim errorom. Bo od naprawy monitora problem powstał i został.
Byłem sprawdzić czy na innym zasilaniu działa. I o dziwo wyszlo, ze tak (testowane na tym co wywalało zawsze (test systemu win 7 diagnostyka), jednak w 100% będę wiedział po wymianie zasilania.
Jednak wyskoczył przy diagnostyce błąd z dyskiem, ale prawdopodobnie ze względu na małą ilość miejsca.