Mam pytanie dotyczące dokładnych wymiarów tej obudowy (szczególnie interesuje mnie jej szerokość). W specyfikacji napisano, że ma ona szerokość 19,2 cm. Napisałem maila do sklepu, gdzie odpisano mi, że producent podaje wymiary krawędzi obudów, więc ewentualne wybrzuszenia bocznych płyt nie są brane pod uwagę.
Pytam więc osób posiadających tą obudowę jaka jest jej szerokość mierzona w najszerszym miejscu.
Jest to dla mnie o tyle ważne, że mam ograniczone miejsce we wnęce pod biurkiem i jednostka centralna musi się tam zmieścić.
Skoro szerokość masz podaną bez wybrzuszeń to powinieneś dodać sobie przynajmniej po ok. 1 cm z każdej strony.
Zawsze należy brać pod uwagę mały zapas tak aby obudowa luźno stała we wnęce bo inaczej podzespoły będą grzały się. Ważne abyś z tyły wnęki miał jakiś otwór na wysokości wentylatora albo nie miał w ogóle ścianki/pleców bo wtedy bankowo’ ugotujesz’ sobie podzespoły.
Proponowałbym dołożyć i kupić Z3 Plus, masz 4 wentylatory w zestawie, nie będziesz widział co prawda podzespołów przez okienko w obudowie ale za to przewentylujesz obudowę.
Tak na marginesie…
Sam będę kupował tą obudowę i też mam problem ale chodzi o kable SATA (czy mogą być proste czy kątowe). Jak kupisz to daj znać to wygląda
Ale chwila. Skoro wtyczki SATA od zasilacza są większe od wtyczek SATA na kablu danych to wszystko powinno wejść
Wracając do wnęk. Zawsze trzeba brać pod uwagę ciasną wnękę, ewentualnie porobić otwory w ściance biurka gdzie są otwory w obudowie aby wentylacja/cyrkulacja powietrza była nie zaburzona.