Witam.
Mam Win7 se na netbooku Asus Eee 1005p. Szukam metody na
a) Wymuszenie niestandardowej rozdzielczości ekranu (większej od pasywnej monitora) (tak by ekran po podjechaniu do krawędzi był przewijany)
i/lub b) żeby się dało powiększać programy powyżej rozdzielczości monitora. (tak aby np. zajmowały cały pulpit, a jeszcze dodatkowo spora część wystawała poza ekran.
Wcześniej miałem MSI wind U100 z winXP i gdy w zaawansowanych ustawieniach grafiki w karcie monitor odznaczałem pole “Ukryj tryby, których ten monitor nie może wyświetlić” mogłem ustawić większą rozdzielczość (uzyskując efekt z punktu a), teraz to pole jest nieaktywne (uaktywnia się jedynie gdy mam podłączony zewnętrzny monitor, ale i wtedy nie mogę uzyskać większej rozdzielczości)
Próbowałem już użyć programu Powerstrip (utworzyć nim sterownik karty graficznej) (nie udało mi się znaleźć odpowiedniej opcji a w xp nie miałem z tym problemu)
Zedytować sterownik karty graficznej dodając dodatkowe tryby (na komputerze nie szukałem bo nie wiedziałem po czym) w sieci znalazłem jedynie razem z instalatorem, z którego udało mi się jakoś wydobyć pliki i zedytować lecz nie poskutkowało.
Mam nadzieję, że pomożecie mi znaleźć rozwiązanie, a ja spróbuję znaleźć sterownik monitora (przyszło mi to do głowy jak pisałem posta)
Pozdrawiam Kalumniatoris
Edit. Wchodzę w sterowniki monitora a tam “Płaski panel cyfrowy (1024 x 768, 60 Hz)” Mimo iż maksymalna rozdzielczość jaką mogę ustawić to 1024 x600. więc to raczej nie tutaj leży problem.
– Dodane 28.04.2010 (Śr) 17:20 –
Nie ma nikogo, kto miałby jakieś pomysły jak zmienić rozdzielczość? Praca na takiej niezbyt mi odpowiada.
Bardzo proszę o jakąś pomoc.