Wypalanie etykiet "LightScribe"

Witam. Kilka dni temu kupiłem sobie nagrywarkę DVD z funkcją “LightScribe”

(Samsung SH-S182M). Działała świetnie dopóki nie postanowiłem wypróbować funkcji “LightScribe”. Kupiłem specjalną płytę ważyłem ją odwrotnie niż do nagrywania danych (tak mówił sprzedawca) włączyłem program który był do nagrywarki dołączony na płycie i spróbowałem wypalić przykładową etykietę niestety ciągle wyskakują błędy. Czy ktoś wie o co tu chodzi?

Jakie wyskakują błędy?

Jaki programem robisz etykiety (nazwa)?

Program nazywa sie Nero Cover Designer (jest po angielsku)

a błąd polega na tym że najpierw wychodzi płyta z napędu puźniej wyskakuje błąd o treści: No disc in drive. Please insert a LightScribe disc into the drive with the label side facing down.

Próbowałem różnych sposobów ale nic

a stery LS zainstalowane ?

Instalowałem tylko pakiet nero 7 z płyty dołączonej do napędu. To znaczy co mam jeszcze zainstalować. Jak byś mógł to daj link.

Przy instalacji nero automatycznie instaluje lightscribe’a jak znajdzie odpowiednią nagrywarkę, sprawdź czy w procesach systemowych masz proces o nazwie LSSrvc.exe

Jesteś pewien że dobrze włożyłeś płytę?

Sprzedawca mnie oszukał to nie była dobra płyta. Zainstalowałem jakieś sterowniki kilka razy wypaliłem etykiety, ale teraz ani nero ani te sterowniki nie wykrywają urządzenia LightScribe co robić pomocy!?!

Może zamiast płytki LightScribe dał Ci płytkę LabelFlash.

Odinstalowałeś poprzednie paczki Lightscribe przed instalacją nowszej wersji czy poprostu zainstalowałeś kilka wersji na siebie? Odinstaluj całe oprogramowanie LightScribe, pobierz najnowszą wersję ze strony producenta i zainstaluj. Zobacz czy wtedy Nero widzi urządzenie posiadające funkcję LS.

właśnie tak zrobiłem i nawet nagrałem 2 płytki ale teraz coś sie stało i ani stery ani nero nie widzi napędu

Teraz pojawiła się nowa aktualizacja sterowników do LS i zainstalowałem i działa - do zamkniecia