Witajcie
Jakim programem mogę wypalić plik iso bezpośrednio na zewnętrzny dysk?
Pozdrawiam
Witajcie
Jakim programem mogę wypalić plik iso bezpośrednio na zewnętrzny dysk?
Pozdrawiam
Pliki ISO wypala się na płyty, nie na dyski. A możesz to zrobić każdym programem do nagrywania płyt.
Chodzi mi oto, że chciałbym instalator windowsa w iso (xp embedded), przekopiować bezpośrednio na dysk zewnętrzny, aby przy rozruchu systemu odpalała się instalka. Inna opcja nie wychodzi w grę.
Tak jak pisze Areh - ISO to obraz płyty więc skopiowanie samego obrazu na nic się zda. Rozpakuj obraz na ten dysk, zmodyfikuj AUTOEXEC.BAT dopisując do niego SETUP.EXE i powinno działać. Oczywiście partycja powinna być aktywna.
:roll:
[ciach] Na dysk zewnętrzny spokojnie można “wypalić” obraz płyty,a tym bardziej o rozszerzeniu *.iso. Nie słuchaj tych bluźnierczych porad i teorii a wypróbuj “Universal USB Installer” u mnie zadziałał jak należy. Po jego włączeniu należy wybrać opcję “Show all drivers” i wybrać interesujący Ciebie dysk. Nie sugerujcie się tym dopiskiem “… USB…” bo to nawet na twardzielu zrobi bootowalną partycję
Proszę przestrzegać Netykiety i Regulaminu, szczególnie pkt.:
Wypowiedzi takie jak usunięta nie będą tolerowane na tym forum, kolejne skończy się wyciągnięciem konsekwencji. Jeżeli masz coś do dodania w tej kwestii to proszę pisać na PW, dyskusja na temat tej interwencji w wątku zostanie usunięta.
Do usunięcia.