Mam już od dawna nagrywarkę LiteScrable ale nie umiem jeszcze żadnego obrazu wypalić na płycie. Wiecie o co mi chodzi Nie na samym nośniku danych tylko tak, żeby był efekt wizualny. Powiedźcie jak to zrobić
Z góry dziękuje za pomoc.
a nie lightscribe?? do tego jest potrzebny program który powinieneś mieć dostarczony z nagrywarką. a jak nie, to w google poszukaj albo w najpopularniejszym programie p2p
No lightscribe No to trudno, będę szukał i kombinował
Jak ktoś bedzie coś wiedział to proszę napisać
Wymagania:
-
nagrywara która obsługuje LS
-
program do LS
-
specjalne nośniki do LS
a jaki program polecasz ?
PS. Daj najlepiej link docelowy do niego i instrukcje jakaś
też mam nagryware z ls ale tej funcji nieużywam> w google poszukaj i na allegro w nagrywarkach dvd z ls
znając moje szczęście to jakieś g*** znajdę za przeproszeniem które zamiast mieć tą funkcje to wirusy mi nagra Najlepiej jak dacie link docelowy…
Programów jest wiele. Ja osobiście używam Nero z funkcją LS.
Taka praktyczna uwaga (jak już wybierzesz program).
Ponieważ obraz wypalony dzięki tej funkcji jest raczej blady i często mało czytelny - radzę wcześniej przygotować obraz, który będziesz wypalał na płycie po przez zapisanie go (w jakimś graficznym programie) w odcieniach szarości i o dość dużym kontraście.
Efekt będzie wtedy zdecydowanie lepszy.
Zeby nagrywać musisz mieć nero z funkcją lightscrible i specjalne płyty na której mozna taki obrazek wypalic bo na zwykłej płycie tego nie zrobisz.
dobra, już mi wszystko się udaje a da się jakoś zabezpieczenia ominąć, żeby na zwykłej płycie nagrywać ?
Jaki zabezpieczenia? Jak chcesz wypalać etykiety ls to tylko na nośnikach do tego przeznaczonych.