Z rok temu do nagrywarek LG dołanczano Nero w wersjii chyba 5.5 jakaś zmodyfikowana i rzeczywiscie nie można było go zainstalować na sprzęcie z inną nagrywarką jak LG ale teraz jest Nero Expres a w lipcu i sierpniu dodawali płytke z tym programem do każdego zakupionego nawet zwykłego napędu LG. Insaluje sie bezproblemowo na sprzęcie z obojętnie jaką nagrywarką. Jest jeszcze kwestia czy sama nagrywarka poradzi sobie z płytą większej pojemnosci ,mój stary samsung nie widzi płyty już powyżej 750MB
No niestety, u mnie się nie da - miałem zainstalowany, tylko odinstalowałem :mad: - niepotrzebnie!
Dostałem od znajomej płytkę z oryginalnym 5.5, dołączonej do jej komputera. Napaliłem się, ale po zainstalowaniu wyświetliło mi się, że Nero chodzi tylko ze sprzętem do którego zostało dołączone.
No i teraz jest jakiś błąd, żadnego Nero już nie mogę zainstalować, generalnie system mi się zwalił i muszę formatować. :oops:
A mam 2 filmy do wypalenia większe niż 700MB sporo, szkoda mi je tracić.
Naprawdę nie ma innych programów niż Nero, które mają opcje wypalania płytek ponadwymiarowych?
Miałam kiedyś ten problemik, o ile dobrze pamiętam pomógł mi wtym CLONE CD. Używałam wersji testowej [trial]. Jest on na stronach http://www.dobreprogramy.com. Spróbuj może pomoże.
Jeśli miałeś Nero dołączone do nagrywarki to polecam Ci otworzyć rejestr systemowy:
Start/Urtuchom wpisać “regedit” -> OK i otworzyć:
HKEY_LOKAL_MACHINE/SOFTWARE/Ahead/Nero - Burning Rom/Info. W oknie obok pojawi Ci się m.in. ikonka "ab"Serial5 z kluczem rejestracyjnym zaczynającym się od:
15xx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx
Klucz ten pozostaje w rejestrze systemowym po odinstalowaniu Nero i uprawnia do korzystania z Nero Burning Rom dołączonego do nagrywarki (pod warunkiem posiadania płytki lub wcześniejszej instalacji tejże) oraz każdej wersji do najnowszej 5.5.10.54 oraz Nero Vision Express 1.0.4.6, które możesz pobrać z: