Wypalone piksele ...przyspieszanie wypalania

witam mam poważny problem… mam wypalone piksele na samsungu 2243lnx.

ja mam ich w tej chwili 5 a neonet chce aż 7.z panem z neonetu znalezliśmy 2 ale ich karta graficzna nie obsługiwała mojej rozdzielczości a tylko w niej widać tez niebieski na białym i 2 czerwone na czarnym ale nie na każdym,widać je np na youtube jak te kółko ładowania sie krenci…

facet ze sklepu mi powiedział że niestety nic tu nie może zdziałać(my dzwoniliśmy do jakiejś głównej siedziby).

mówił ze może jest jakiś sposób aby przyśpieszyć wypalanie… czy taki jest??

czy moglibyście mi powiedzieć czy moge jakoś przyśpieszyć wypalanie ?

i czy moglibyscie mi dac linki do jakichś stron na których by było widać je ??albo jakieś tapety??tak żebym ja mógł pokazać na nich te piksele dla faceta ze sklepu… bo on musi potwierdzić i spisac raport…

Proszę o pomoc ! :frowning:

typowe podejście polaka - kombinowanie.

przecież mogłeś przed zakupem monitora zapoznać się ze szczegółami gwarancji!

ale jakie podejście polaka?

jak byłem 5 miesięcy temu gdy miałem 2 wypalone to chcieli 3 a teraz gdy mam 5 chcą 7 to nie wiem oco ci chodzi… poprostu chcę wiedzieć czy da sie je jakoś wypalić szybciej żeby mieć te 7 albo jakieś tapety żeby na nich było widać…

Witam

Pobierz : Dead-Pixel-Tester [http://www.download.net.pl/1878/Dead-Pixel-Tester/ ]

Pozdrawiam

mariusz509 , nazwij proszę temat konkretnie, zgodnie z regulaminem forum. Inaczej zostanie usunięty.

czy w tym programie muszę coś ustawiać czy tylko właczyc … ?

przez ile czasu ma on chodzić ?

czy coś jeszcze trzeba robić ??

Tylko włączyć ,jeśli masz uszkodzone piksele to przy zadanym kolorze zobaczysz.