Myślę o innym i w miarę szybkim internecie do domu. Spodobała mi się oferta Vectry. Od wielu lat mam jednak neta z Netii. Muszę chyba z nich zrezygnować. Awarii nie ma ale też nie ma żadnych atrakcyjnych promocji. Ogólnie jest drogo. Niestety umowa podpisana kiedyś na 2 lata została z automatu przedłużona na czas nieokreślony. Jak powinienem to załatwić? Pytam bo podobno jakieś kary ściągają? W regulaminie jest to troszkę niejasno napisane. Niby można a niektórym ściągają nawet 500 zł kary.
Ja, IMIĘ I NAZWISKO uprzejmie informuję, iż rezygnuję z dalszego świadczenia usług Netia S.A Internetu z dniem jej wygaśnięcia zawartej w umowie XXXXXXXXXX.
Tylko mi chodzi o sytuację, gdy umowa była podpisana na czas określony po czym przeszła na czas nieokreślony. Chcę po prostu zakończyć to jak to teraz wygląda oraz nie być narażonym na żadne dodatkowe opłaty.
Ja, IMIĘ I NAZWISKO uprzejmie informuję, iż rezygnuję z dalszego świadczenia usług Netia S.A z Internetu z dniem jej wygaśnięcia zawartej w umowie XXXXXXXXXX.
twoje rozwiązanie umowy jest 30 dniowe
dzień wygaśnięcia jest dniem końca dnia rozliczeniowego =D>
czyli jesli twój okres rozliczeniowy jest np:
17 dzień każdego miesiąca to muszą dostać przed dniem 17 lutym wypowiedzenie i umowa zakończy sie z dniem 17 marca