Wypowiedzenie z Orange, można zachować numer?

Witam forumowiczów.

Orange zmienił regulamin, więc okazja do wypowiedzenia umowy.

Czy można na ten sam numer, zaraz po zakończeniu okresu poprzedzającego wypowiedzenie, podpisać umowę na Zetafon?

Wiecie o co chodzi, mam nadzieję :wink:

Pozdrawiam.

ale niestety wypowiedzenie umowy umowy darmowe to już nie jest. I raczej mało opłacalne to by było

Dodane 25.08.2009 (Wt) 17:55

ale niestety wypowiedzenie umowy umowy darmowe to już nie jest. I raczej mało opłacalne to by było

Mylisz się. Gdy zmienia się regulamin świadczenia usług, to gdy abonent nie zaakceptuje nowego regulaminu (ma na to okres 30 dni) ma prawo do wcześniejszego rozwiązania umowy bez żadnych konsekwencji.

Raczej się powinno dać. Jak możesz mieć ten sam numer z oferty orange w np. play to i w Zetafonie się powinno dać tym bardziej że w tej samej sieci. Tak mi się wydaje, a i też możesz zadzwonić i się zapytać jak jest.

tak było kiedyś. tzn ty masz prawo rozwiązania umowy ale operator ma też prawo dochodzenia tak jak by kary proporcjonalnej do czasu ile ci jej zostało. w zetafonie jest to 600 zł * (czas który pozostał do końca umowy w miesiącach) /ilość miesięcy na którą była umowa zawarta czyli np. 36 miesięcy

A potraficie czytać?

Orange zmienił regulamin. Tak, jak napisał Pablo79, prawda.

Pablo79, tomsonis, dzięki za potwierdzenie przypuszczeń :wink:

Kiedyś tak było że jak operator zmienił regulamin to można było rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji

obecnie jak chce się rozwiazać to trzeba płacić karę w ilości proporcjonalnej do czasu pozostałego do końca umowy

nie dawno to wprowadzil uke w lipcu chyba

tak chyba właśnie od lipca. w zetafonie jest to np od kwoty 600 zł naliczane

mi też dzisiaj przyszło z orange:) pozostało mi 12 miesięcy umowy policzę sobie z ciekawości ile mnie to wyniesie:)

Tylko w Plusie po zmianie regulaminu można było rozwiązać umowę. Reszta operatorów się nie zgodziła, poszli do sądu. W międzyczasie zmienił się przepis, teraz operator zmieniając regulamin na korzystniejszy dla abonenta i w pewnych kwestiach nie może rozwiązać umowy bez konsekwencji.

Kara zostanie naliczona proporcjonalnie do liczby miesięcy pozostałych do końca kontraktu.

Rzeczywiście, przepraszam, mój błąd :smiley:

Od 5 lipca jest tak, jak piszecie :wink:

Koniec.