Hmm nie miałem styczności z PHP, ale podejrzewam, że trzeba podwoić backslashe tak jak w C++ i boost::regex, żeby po jednokrotnym przetworzeniu jako string dostał je jeszcze silnik wyrażeń, więc dodaj do każdego backslasha drugi, może to pomoże.
Prawdopodobnie pierwsze wyrażenie podane przez nr47 , jest prawidłowe, tylko autor źle je wykorzystuje. PHP obsługuje dwa standardy wyrażeń regularnych, wg. składni POSIX oraz PERL, powyższy wzorzec powinien pracować z funkcjami takimi jak np preg_match() więcej funkcji powinieneś był znaleźć tutaj http://pl.php.net/manual/pl/ref.pcre.php
Na obrzeżach / - tak się w Perlu oznacza się obiekty wyrażenia regularnego
Dalej, znaki z pewnej grupy trzeba poprzedzić \ (wyeskejpować
Nie znalazłem w źródle strony tego elementu, ale tak nie zadziała, wyrażenie regularne musi wiedzieć gdzie skończyć, w innym wypadku tutaj nie skonsumuje niczego, albo mogłoby skonsumować wszystko po ‘=’.
Tak więc wystarczy
‘/videoPath=(.*?)TU_WSTAWIĆ_OGRANICZNIK_KOŃĆOWY/’
jeżeli to jest zacytowane to wtedy powinno wystarczyć
‘/videoPath="(.*?)"/’
Nie jestem pewien czy w PHP trzeba eskejpować znaki ", ale to już możesz spróbować oba warianty.
Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go nie tytułując poprawnie tematu. Proszę więc zapoznać się w pierwszej kolejności z całym regulaminem forum, a następnie używając przycisku