Jestem laikiem w sprawach informatycznych, ale postaram się mój problem z kompem objaśnić w sposób konkretny. Otóż od jakiegoś czasu zauważyłem, ze komp działa powolniej, a objawy tego nasiliły się 2 dni temu. Bardzo długo otwierają się wszelkie pliki z filmami i ze zdjęciami. Przeważnie jest tak, ze pierwszy plik bardzo długo się otwiera, kolejne już lepiej. Dłuzej ładuja się strony internetowe. Pliki otwarte w pdf cieżko jest przeglądać. Raz program się zawiesza, raz nie chce przejść do kolejnej strony. Zauwazyłem też, ze mimo tego, iż używam adblocka na pewnych stronach pojawiły się reklamy, a na jednej stronie, której bym na pewno nie podejrzewał o tego typu reklame, wyskoczyła mi reklama erotyczna.
Kolejnym bardzo niepokojącym objawem jest co jakis czas niebieski ekran. Ostatni raz pojawił się dziś gdy próbowałem włączyć jeden z plików filmowych. Udało mi się zrobić fotkę tego niebieskiego ekranu:
Czyściłem kompa adwcleaner, ale mimo, że ów program już nic nie wykrywa problem jest nadal. Z kolei malwarebytes wykrywa mi: PUP.optional.quickstart.A
Uruchom Wiersz poleceń (w menu start w Uruchom wpisz cmd.exe i OK), wpisz chkdsk c: /f kliknij Enter, wpisz T i zatwierdź enterem, uruchom ponownie komputer. Uruchom- CrystalDiskInfo- zmień ustawienia (Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]) pokaż okno z programu wszystkie parametry.