Wyrównanie treści na stronie do prawej


(Darom82) #1

W jaki sposób na mojej stronce: http://www.history.is.net.pl/index.php? ... 1&appage=3

Wyrównać teskt typu:

Komentarze (0), Wyślij swój komentarz i caly formularz tak żeby były równo w lini jak napis BBcode-class ?

Jak to ustawić ?


(Szubi993) #2

Dla tego diva, w którym jest formularz i Komentarze

padding: 15px;

(Darom82) #3

Czyli jakby to zrobić tak poprawnie ?


(janki111) #4

z diva o klasie app skasuj padding-left:15px;

a dodaj do diva o klasie treść.

potem masz diva stworzonego w którym jest formularz i tam tez jest padding:6px;

skasuj padding'a i będzie dobrze


(batmomobil) #5

zgadzam się co do tego,są niepotrzebne style wewnętrzne.Wystarczy określić odległość całego diva.Pokaż css app.


(Darom82) #6

Zrobilem tak, ale chyba tak być nie może ponieważ teraz wszystko na moich podstronach się poprzesuwało troche w prawą strone i są przez to za duże odstępy od menu screen1 :frowning: Poza tym, np. tutaj: screen2 Napisy poniżej typu:

Pobrano w tej kategorii: 32

Pobrano wszystkich: 156

Są za bardzo po prawej stronie a powinny być równo z linią treści .

Także kreska niebieska podkreslająca przesunęła się za bardzo w prawo tutaj: screen3

A poiwnna też zaczynać się od treści.

Chyba jednak przewróce to tak jak bylo.

Moze jakieś inne jest na to rozwiązanie żeby było dobrze?


(janki111) #7

to jak za duży odstęp to zmniejsz padding'a i tyle. Co do tej przesuniętej linii - zobacz, czy i tam nie ma padding'a dodatkowego skoro się tak przesunęła


(Darom82) #8

Nie da się tego zrobić żebym miał tak jak chce :frowning: próbuje i próbuje i nie wychodzi mi.

Poza tym w lini niema żadnego paddinga tylko jest margin-left


(janki111) #9

to wyrzuć tego margina. Musisz tak dopasować treści wyświetlane na stronie by jeden plik ze stylami wyświetlał poprawnie wszystko. To już od Ciebie zależy jak zrobisz. To o co się pytałeś to my podaliśmy rozwiązanie.


(batmomobil) #10

co do liniI

.linia hr { height:1px;width: 60%;text-align: left; 

    background-color:#0000CD;color:#0000CD;

    margin-top: 2px;

    margin-left:auto;

    border:0;

}    


.linia hr:hover{

    background-color:#00FFFF;

    color:#00FFFF;

    border:0;

}

zmień także:

.app{

margin-bottom: 0px;

padding-left: 5px;



display:block;

}


.app h1{

padding-top: 5px;

padding-bottom: 5px;

font-weight:bold;

font-size: 18px;

}

.app p{

display:block;


}

.app a{

color:#003399;

text-decoration:none;

}

i wywal te te style wewnętrzne co mówiliśmy! !!


(Darom82) #11

batmomobil ta kreska tak być nie może bo wtedy za bardzo jest po prawej stronie.

Wyglądałoby to wtedy tak: screen5

Da się to jeszcze jakoś inaczej zrobić ?


(batmomobil) #12

czy reszta może być ,jeśli tak to wyrównaj linię margin-left:5px;


(Darom82) #13

batmomobil nie, nie może być dlatego że wszystko jest krzywo.

Przecież pokazałem screena gdzie widać jak wszystko jest krzywo:

5.png


#14

Darom82 , na forum używamy polskich znaków (ż, ł, ć, ś, ą itp.). Proszę wyedytować swoje posty i poprawić co trzeba. Niezastosowanie się do prośby będzie skutkowało przeniesieniem tematu do śmietnika.


(janki111) #15
.linia hr { height:1px;width: 90%;text-align: left; 

    background-color:#0000CD;color:#0000CD;

    margin-top: 2px;

    border:0;

}    

#tresc { 

float: left; 

width: 521px;

color: #000033;

padding-left: 15px;

}

.app{

margin-bottom: 0px;

display:block;

}

podmień w CSS. Dodatkowo w kodzie gdzie masz Diva odpowiedzialnego za formularz masz wyrzuć style i zostaw tylko

jak na innych podstronach się pozmienia to zmodyfikuj je tak samo.

Jak widać wszystko jest równo


(Darom82) #16

janki111 a teraz tutaj są napisy nie równo na samym dole:

http://www.history.is.net.pl/?download&cat=1

Poniższa linijka jest nie równo na mojej stronie:

Pobrano w tej kategorii: 43

Pobrano wszystkich: 175


(janki111) #17

masz w kodzie strony takie coś

skasuj to i będzie dobrze