Witam. Co jakiś czas wyskakuje mi konsola cmd na bardzo krótką chwilę, nie jestem w stanie zobaczyć co w niej jest napisane. Problem wystąpił po aktualizacji Win7->Win10 i użyciu programu SlimDrivers 2.3.1.0. Szukałem rozwiązania problemu na własną rękę niestety nie dałem rady. Korzystałem z programów Malwarebytes i AdwCleaner - bezskutecznie. Prosiłbym o pomoc w tej sprawie.
Czy plik wynikowy nie wykazał żadnej infekcji? Czy może coś było, ale problem nie ustąpił?
Zerknij do katalogu C:\ADWCleaner , odszukaj pliki wynikowe.
Mają nazwy m. in. AdwCleaner[C0].txtAdwCleaner[S0].txt
Może być ich więcej.
Wklej do wglądu.
Była infekcja, niestety usunąłem pliki wynikowe… Wykonałem przed chwilą i teraz nie wykryto żadnej infekcji: AdwCleaner[S0].txt (944 bajty)
Nie wiem czy to pomoże, ale na drugim komputerze też korzystałem ze SlimDrivers i również wykonałem skan AdwCleanerem - infekcja była i mam raporty. Wkleić?
SlimDrivers zostawia Adware w rejestrze i na dysku.
ADWCleaner dobrze sobie z nimi radzi.
Odinstaluj SlimDrivers, jest to program jednorazowy, ale zostawia śmieci.
Potem przeskanuj jeszcze raz FRST i wklej nowe pliki.
Nie mam już tego programu, usunąłem zaraz po zaktualizowaniu sterowników a problem występuje nadal(w chwili pisania poprzedniego posta znowu wyskoczyła konsola). Do tego miałem problem z wejściem w Menu Start, klikanie nie reagowało i dopiero reset pomógł. Zdarzyło mi się to już dwa razy dzisiaj.
Jak do tej pory nic nie wyskoczyło. Jeśli problem by powrócił to się odezwę.
Bardzo dziękuję za profesjonalną i szybką pomoc. A tak przy okazji, co było przyczyną tego problemu? I jak mogę się na przyszłość przed takimi “awariami” zabezpieczyć?
To mogło wynikać ze sporej ilości (21 linii) Harmonogramów Zadań z Windows Media Center.
Ale nie miałem możliwości sprawdzić dlaczego było ich tak dużo.