Witam, jestem na tej stronie nowy więc nie wiem gdzie mogę zgłosić swój problem. W razie czego proszę moderatora o przeniesienie. Niedawno kupiłem sobie nowy komputer z wgranym już Windowsem 10. Wszystkie sterowniki były już zainstalowane, ale chciałem sobie jeszcze je zaktualizować i wszystko było okej. W końcu postanowiłem sobie zainstalować kilka nowych gier bo w końcu jest to komputer gamingowy. Na drugi dzień po zainstalowaniu kilku gier, wyskakują mi znikąd różne okna w mojej przeglądarce, czasami jak gram to wywala mnie z gry (w sensie minimalizuje gre i pokazuję tą stronę) albo słyszę tylko dzwięk i po wyjściu z gry mam otwarte okna w przeglądarce. Zainstalowałem AdBlocka, ale to nie pomaga, czytałem na różnych forach czy to może być wina AdBlocka. Z tego co sie dowiedziałem to AdBlock sobie z tym nie radzi. Zrobiłem także skan komputera w poszukiwaniu wirósów. Miałem kilka, ale wyleczyłem już wszystkie zagrożenia. Okienka nadal wyskakują. Chciałbym żeby pomogła mi osoba która się na tym zna, lub miała podobny problem i udało się jej to rozwiązać. Na dole umieszczam pare screenów tych stron.
Już sobie poradziłem, Wystarczy zainstalować AdwCleaner, przeskanować tym programem przeglądarke i usunąć wszystkie zagrożenia. Przynajmniej mi pomogło.
Można zamknąć i dziękuję za pomoc
Jeszcze tak nie było, żeby adwcleaner nie pozostawił wpisów w rejestrze i pozostałości w chronionych folderach, choćby sterowniki DLL i różne szpiegostwo często pod inną nazwą. Adwcleaner rusza czubek góry lodowej, naiwni klaszczą, a w systemie pozostają niewykręcone kleszcze.
Potem user kwejka…, a jak pirates, to przecież logów FRST nie pokaże.