Muszę resetować Chrome’a? mam już solidnie skonfigurowaną przeglądarkę pod siebie…
Co można zastapić uBlock Origin? Adblock? Inna wtyczka? Czy zestaw różnych innych wtyczek?
Muszę resetować Chrome’a? mam już solidnie skonfigurowaną przeglądarkę pod siebie…
Co można zastapić uBlock Origin? Adblock? Inna wtyczka? Czy zestaw różnych innych wtyczek?
Wspomniany Adguard, ale unikaj opcji zezwól na akceptowane reklamy (opcje i filtr reklam), opcji optymalizacja filtrów też unikaj. A z filtrów problematic i obsolete mają być nieaktywne.
Nieiele mi to mówi, i gdzie tego szukać
Wszystko w ustawieniach. A filtry które mają wspomniane tagi + filtr użytecznych reklam ma być wyłączony i opcja użyteczne reklamy też.
Ja mam taki duet:
W AdGuard mam tak:
Bloker Reklam:
Musisz włączyć Polski AntiAdblock też. Choć dobrze jest przejrzeć wszystkie filtry i zaznaczyć co się przyda tobie.
Pomocniczych filtrów anty-adblock szukaj pod nazwą “Polish Anti Adblock Filters
”, niektóre muszą być w “AdGuard Base” lub tak niby lepiej dla AdGuarda (nie muszą czekać 2-4 dni na reakcje i ocenę poprawki).
Akceptowalne reklamy można też wyłączyć z “ustawień podstawowych”.
Wszystko ustawione ale pojedyncze reklamy dalej się pokazują
Ja mam teraz z powrotem W 10 i na starym Edge (ten na silniku nie chromium) ma AG extension. Wszystkie filtry bez pożądanych reklam i obsolete/problematic i nic nie widzę.
Czy zastosowałeś moją poradę?
Zrób zrzut ekranu z wyskakującą reklamą.
Napisz przy której włączonej przeglądarce wyskakują reklamy
Zastosowałem poradę. Nie pomogło.
Zastosowałem za to inną metodę - usunąłem historię przeglądarki, nie całą, lecz cofnąłem się kilka dni wstecz. O dziwo pomogło. Być może kliknąłem coś przez nieuwagę co w sumie zdarza mi się rzadko.