Cześć,
Mój system dziwnie się zachowuje bez zauważalnej reguły. Tzn np w trakcie startu systemu często (chociaż nie zawsze) wyskakuje seria okien w stylu MS DOS który samoczynnie się pojawiają i znikają.
Ponadto niejednokrotnie kursory myszy wydaje się sam poruszać bez fizycznego dotykania myszki.
Bywa też tak, szczególnie podczas podłączania zewnętrznych dysków pamięci czy kart pamięci, że komputer się zawiesza.
Przez długi czas to ignorowałem, ale obawiam się że mój system może być zainfekowany. Będę ogromnie wdzięczny jeśli ktoś pomoże mi to zweryfikować.
Pozdrawiam
Addition.txt (48,1 KB)
FRST.txt (39,3 KB)
Tu na tym forum zajmuje się tym @iJuliusz. On przejży te pliki podpowie, co zrobić.
Okienka DOS w autostarcie i ruszający się kursor samoczynnie brzmi niedobrze. Przeskanuj kompa oprogramowaniem antywirusowym, jakiego używasz.
Wygląda to na jakiś malware. Pobierałeś coś - no - wiadomo jakiego z Internetu?
Jasne. Na okrągło coś pobieram. Antywirus jakiego używam to ESET.
Na razie poczekam na pomoc i analizę logów zanim podejmę jakiekolwiek działania.
Na początek warto wyłączyć zbędne programy z autostartu i obserwować system.
Zostawić tylko te niezbędne, to pokaże czy jakiś program uruchamiany z autostartem nie bruździ w systemie.
Można również uruchomić go w trybie awaryjnym i zaobserwować jak się zachowuje.
To może dać jakieś wskazówki co do programów i sterowników.
Poza tym narzędziem systemowym sprawdzić stan pamięci oraz sprawdzić dysk twardy na przykład CrystalDiskInfo w wersji portable, poda jaka jest kondycja dysku.
Wszystko to możesz sam sprawdzić, przed sprawdzeniem logów przez kolegę.
Masz zainstalowaną dużą ilość programów, możliwe że jakieś wchodzą ze sobą w konflikt, zwłaszcza jak masz je w autostarcie, czyli startują z systemem.