Wyskakujące reklamy na forum

Witam. Otóż ostatnio zaskoczyła mnie niemiła rzecz. Na tym forum zaczęły pojawiać się wyskakujące reklamy. W związku z tym pobrałem AdBlocka Plus(dodatek do FF) i myślałem że pomoże. Jednak się nie udało. Jak zablokować te reklamy? :slight_smile:

Napisz dokładnie, gdzie i o które reklamy Ci chodzi bo ja używam Chrome i Firefoxa z adblockiem plus i nie mam żadnych reklam.

Ja nie widzę wyskakujących reklam na tym forum i nigdy nie widziałem.Jeśli nie pomaga adblock, to możesz mieć w kompie syfa który wyświetla ci te reklamy.Daj log do działu bezpieczeństwo.

Nie, zapewne chodzi tu o ankiety gemius’a (czy jak mu tam leci). Są one czasami wyświetlane.

Czasem ankiety od gemiusa i megapanel wyskakują na różnych stronach mimo adblocka i niestety jest to normalne, bo filtry czasem sobie nie poradzą (nowy wyjątek jeszcze niezaktualizowany). Na DP nie widziałem.

Niektórzy nie blokują reklam, przecież utrzymanie serwerów kosztuje …

Ja używam KIS i nigdzie żadne reklamy mi nie wyskakują, czasem jak wyłączę KIS i wejdę na neta to aż się za głowę łapie ile tego jest bo już zapomniałem.

A jaką masz wersję tego Ad Blocka? Ja mam Ad Block Plus 2.3 i żadnych reklam nie mam. Może źle masz coś ustawione.

Owszem ankiety Gemiusa i megapamel też mi wyskakują, ale to mi się zdarza raz na dwa tygodnie, i łatwo można to zamknąć.Przy każdej ankiecie Megapamel jest odnośnik.Jego kliknięcie powoduje przesłanie ciasteczka które blokuje wyświetlanie ankiet.

@kuba3351

tylko przy stałym IP i nie czyszczeniu przeglądarki np. ccleanerem (znośne mogę zaakceptować)

@drobok

Wiem o tym i pożywiają ich userzy IE i przeglądarek bez blokad. Reklamy tak mnie drażnią, że mógłbym przeprowadzić się w środek Bieszczad bez prądu. I tyle w tym temacie.

W Ccleanerze można odznaczyć czyszczenie ciasteczek, albo dodać to ciastko do wyjątków, i można czyścić do woli. Natomiast stałe IP można sobie zapewnić np. inwestując w router.Wiem że niedorzeczne jest inwestować w router żeby się pozbyć ankiet od Gemiusa, ale skoro piszesz, że pojechałbyś w Bieszczady bez prądu, to mógłbyś to zaakceptować.

Powiem tak że dzisiaj pokazało mi się to z dwa razy bynajmniej. I tak to te od gemiusa czy jak mu tam. Te ankiety robią się natrętne. Wcześniej je spotykałem ale raz na ruski rok a teraz za głowę się łapię czasami. :slight_smile:

@bialanimfa75 Nie ma jeszcze wersji 2.3 tylko 2.0.3, która jest aktualna.

Używam polskiej subskrypcji do adblocka, pierwszej z brzegu

http://www.niecko.pl/adblock/

Faktycznie 2.0.3. Źle spojrzałem. Mój błąd. :wink:

@dark_jedi No a ja nie miałem. Miałem tylko EasyList w filtrach. Może po prostu tego nie blokował ten filtr. Jest głównie do anglojęzycznych stron. Mój błąd. Wcześniej nie używałem Adblocka i trochę o tych filtrach nie wiedziałem. Dzięki. :slight_smile: