Wyskakujący problem z COM Surrogate


(Kubak98) #1

Witam,

Dzisiaj przeglądając zdjęcia wyskoczył mi jak dotąd pierwszy raz błąd z "COM Surrogate przestał działać", instalowałem K-Lite, odinstalowałem VLC, resetowałem lapka.

Problem dalej występuje, nie wiem co może być przyczyną :frowning:

Macie może jakieś pomysły?

 

Win 7 64bit


(funbooster) #2

Miałem kiedyś ten błąd, pomogła aktualizacja sterowników do karty graficznej w moim przypadku do zintegrowanej od intela.


(Kubak98) #3

Sterownik mam z 2014 roku, a gdy próbuję zaktualizować piszę, że jest aktualny >.<


(funbooster) #4

Sprawdź na stronie producenta.


(Kubak98) #5

Zainstalowało najnowszą wersje z 22.05, ale to niestety nie pomogło ;/


(mrFreeze) #6

Czy używasz Windows Update? Aktualne sterowniki, java, flash player?


(Dimatheus) #7

Hej,

Zajrzyj do tych dwóch artykułów - są po angielsku, ale dzięki grafikom wszystko powinno być proste.

http://helpdeskgeek.com/help-desk/fix-com-surrogate-has-stopped-working-in-windows-7/

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/fix-for-com-surrogate-has-stopped-working-error-in-vista/

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kubak98) #8

Dzisiaj odebrałem lapka z serwisu po naprawie kilku błędów, postawili system na nowo, po odpaleniu wszystko było okej, zacząłem instalować programy, które posiadałem wcześniej. kiedy zainstalowałem Killer LAN’a, nastąpił restart i od tego momentu błąd występuje, odinstalowałem go od razu, ale problem pozostał :C

 

Do kolegi wyżej, sprawdzałem te strony, nic nie pomogło.


(mrFreeze) #9

Zaktualizuj system przez Windows Update zapewne po wgraniu systemu nic więcej nie zrobili nie masz javy nie masz żadnych wtyczek jestem ciekaw czy masz sterowniki wszystkie wgrane? Może daj screena z menadżera urządzeń?


(Kubak98) #10

Problem jest taki, że Windows Update nie działa, nie działał już przed serwisem dlatego go oddałem, bo było dużo więcej błędów, java jest, instalowałem ręcznie


(Dimatheus) #11

Hej,

Próbowałeś kroków, które podałem w linkach w moim poprzednim poście?

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Kubak98) #12

Tak, już wcześniej, ale nie pomogło niestety :frowning: Ten bład pojawił się nagle, nie wiem co mogłoby być przyczyną…


(mrFreeze) #13

To co to za serwis :smiley: zapłaciłeś za co? Może więcej szczegółów czemu Windows Update nie działa?


(Kubak98) #14

Dobra to od początku…Kupiłem lapka około 11 miechów temu, ze 2 tygodnie temu, miał dość poważną awarię (wyłączył się w trakcie pracy i nie dało się go włączyć) i sklep w którym kupiłem wysłał go do MSI, zaktualizowali BIOS i mikrokontroler, po tym zabiegu pojawiały się przeróżne błędy, programy się wyłączały same z siebie, Windows Update nie działał, zniknął mi zainstalowany antywirus i inne…

Stwierdziłem, że oddam (już do sklepu w którym działa też serwis), żeby go przeinstalowali i sprawdzili co nie tak, dziś odebrałem wyczyszczonego, ale błędy które zostały to jak już wspominałem Windows Update, nie mogę zainstalować antywirusa, choćby prostego MSE, którego miałem od początku, a który zniknął, nie wiadomo gdzie. Po prostu crashuje się, a po próbie ponownego odpalenia, sam się usuwa (gdy chcę go odinstalować ręcznie, system wyświetla, że już wcześniej został odinstalowany choć nie został), problem z COM Surrogate, który pojawił się dzisiaj, nie wiem już, sprzedam go chyba i zainwestuję w stacjonarkę -.- 

 

Co do Windows Update - usługa jest wyłączona, włączyć jej nie można…


(funbooster) #15

Sprawdź czy w services.msc ,windows update jest włączony.


(Kubak98) #16

Usługa wyłączona, prostokącik “Uruchom” nie jest podświetlony, gdy kliknę typ uruchomienia i ustawię na automatyczny, mogę ją uruchomić, ale po uruchomieniu komunikat “Usługa Windows Update na Komputer lokalny uruchomiła się, a następnie zatrzymała”…


(mrFreeze) #17

Żałosny jest ten serwis. Proponuję żebyś SAM postawił system. Jest na lapku partycja recovery?


(Kubak98) #18

Ale co mi da postawienie go po raz kolejny, jestem pewny w 100%, że goście z serwisu więcej wiedzą niż ja, więc wątpie, żeby moja ingerencja w to “coś” dała ;-; już nie mam pomysłów…