Wysoka temperatura na NB czy to normalne?

na mojej płycie głównej NB ma temperature 85*C nie wiem czy to jest normalne… zastanawiam sie żeby założyc blok wodny… proszę o pomoc i dobre rady

Nie wiem po co się pytasz o taką temp w stresie przy wodnym chłodzeniu głupie** pytanie, standard to 50% a tu tu pytasz o 25…

A co mi jasnowidzami jesteśmy każdy egzemplarz kręci się inaczej nie lepiej kupić dobre chłodzenie powietrzem, a nie wodne?

zacznijmy od tego ze musisz sie czytac nauczyc ja powiedzialem ze mam temp 25 stopni

Uważasz, że jestem głupi?? Prawie wszystko skasowałeś zresztą jest dopisek “Ostatnio edytowano 23.01.2009 (Pt) 14:44 przez szop_17, łącznie edytowano 1 raz”

Więc daruj sobie

ja wiem ze napisalem a skasowalem bo stwierdzilem ze nastepne osoby przegladajace ten watek to tak zrozumieja ja ty i nie uwazasm wcale ze jestes glupi

no ok ja się wypowiem wedle tego co aktualnie jest napisane w twym temacie. temperatura na pewno nie jest normalna, zamiast kupna chłodzenia wodnego radze najpierw sprawdzić napięcia na poszczególnych kanałach zasilacza, po drugie ja bym nie pakował się w chłodzenie wodne, jeżeli problem leży tylko w temperaturze MOBO, lepiej kup jakieś pospolite chłodzenie z wiatrakiem