Witam Wszystkich!!
Mam ostatnio problem z moim internetem a dokładnie pingiem od multimiedi.
pisałem już wiele razy i męczyłem ich przez infolinie lecz oni nadal mi wmawiają że jest wszystko w porządku,
Mam internet radiowy do 30 MB. Rano jest wszystko w jak najlepszym porządku jest ponad 30 pobierania , ping w normie itp. Lecz wieczorem tak około 17 do 23 zaczyna drastycznie spadać prędkość do 4-8 pobierania i wtedy zaczynają się wysokie pingi mimo iż jestem podłączony bezpośrednio i nikt nie korzysta z internetu.Mam ping skaczący czyli jest chwile w normie a za chwile jest 150 na 10 sekund i wraca i tak co chwile, Lub tez jest stały i ciągle rośnie. Kazali mi zrobić badanie cmd do serwera teamspeak ze 100ma zapytaniami do serwera było wszytko na badaniu widać ping najpierw był 19 za chwile 50 i później 120. wysłałem im to i opowiedzieli że jeden taki skok pingu nie świadczy o problemie.zrobiłem podczas problemu speedtesta i tez wykazał problem tu link: http://www.speedtest.net/my-result/6046965245
Lecz dzieje sie to co chwile nie tylko czasami…
Pomocy!
Czyli u Ciebie OK.
Oni mają problem, czytaj obciążenie sieci.
tego się domyśliłem
kazali mi zrobić badanie z tracert (moje ip) do nadajnika i jest tam 1 czy 2 ms i piszą że nie ma żadnego obciążenia…
Nie polecam Multimedia Polska…
A u mnie kablówka z mltimedia jest niezawodna od 10 lat. Z wspóldzielonego łącza 100MB pokazuje ping 3, download 70Mbs, upload 71Mbs. Wieczorem mam tak samo, jak z rana.
Jedyne, to ustawienie duplexu na mojej karcie internetowej ma znaczący wpływ. Gdy ustawię na autoneg (automatyczna negocjacja), to mam ping 56, ok 40 download i 16 upload. Na ustawieniu 1.1 GBbs Full Dplex mam najlepiej. Nawet nie mam pojęcia, dlaczego tak jest durno, ale fakt - we właściwościach karty, ogólne, konfiguruj, zaawansowane, szybkość i duplex - wypróbowałem wszystkie inne ustawienia.
Podobnie mam na kompterku z sterownikiem nvidia. Też wypróbowałem ustawienia, a najlepszy internet mam na ustawieniu 100 Full HD, czyli też 70 download i 71 upload a ping 4.
Podobnie mam na laptopie acer aspire.
Trzeba wypróbować każde ustawienie duplexu i sprawdzać na tym samym speed test.