Wysoki Ping internet radiowy

Witam posiadam osiedlowy internet szybkosc 4-5 mb , prędkość pobierania około 500-600kb/s , wysyłanie 40-50kb/s. Od miesiąca ping znacznie podskoczył , normalnie miałem 20-40 pingu . Wynik speedtestu: 119832178 o dziwo tu ping jest normalny. Próbując zagrać w cs:go ping 150 , w cmd wpisuje ping -t wp.pl i oto wynik :

JEDYNY sposób jaki znam to zmienienie dostawcy Internetu - wyniki z neostrady 20 mb/s to od 30 do 40 (wp.pl), w grach około 30-50.

Miałem kiedyś problemy z internetem tylko że te twoje 150ms to nic (u mnie ledwo się strony ładowały). Skrzyczałem ich przez telefon na obsłudze klienta i zostało to naprawione. 

W moim przypadku było to uzasadnione, możesz spróbować zgłosić spowolnienie internetu ale nie obiecuję poprawy. Masz zbyt małe problemy na poważną interwencję z ich strony. 

Jako że masz internet osiedlowy to mogą się tłumaczyć wspólnym łączem z kilkoma innymi osobami, co jest wg mnie uzasadnione. Ciężko o dobry ping w osiedlowej sieci, zwłaszcza w tańszych ofertach. Samodzielnie w domu nic na to nie poradzisz. 

Powiem ci tak przeskanuj wszystkie komputery podłączone do sieci programami: Malwarebytes Anti-malware, Ccleaner, Avg free 2015, Otl skan i po skanie kliknij sprzatanie. I tak dodaj mnie nie skype: ten123459 to jest moj skype.