Wysoki ping, komputer spowolnił

Witam oto mój log :

Co mogę ciachnąć ? ponieważ mam problem z szybkością łącza co mogę zauwazyć po PINGu w grach. Strasznie ping skacze. Zdarzają się takie sytuacje że mam ok.50 ping a nagle podstakuje do 1500 co dla mnie wydaje się nienormalne ;/ Proszę o sprawdzenie logów i odpowiedzenie na pytanie czy jest to wina moja czy moze usługodawcy internetowego.

Posiadam internet radiowy ok. 480kb/s ( ponieważ usługodawca nie moze udostępnić 512mb/s ).

Umieszczam screeny ze skanu AVG. Znalazł wirusa i podejrzewam ze to ten wirus (PingDumbView )powoduje problemy z pingiem. Proszę o odpowiedz na poprzednie pytanie oraz proszę napisać jak skutecznie usunąć tego wirusa i wszystkie które znalazł AVG ponieważ pierwszy raz posługuje sie tym programem i moge popełnić jakiś błąd lub nieskutecznie usunąć wirusa. Oto screeny :

Screny za duże.JNJN <— screen pisze sie przez 2 ee a był byś bardziej miły to zostawił byś chociaż linki a usunął tagi … ciekawe skad teraz ja te zdjęcia wezme … dzieki wielkie.

Po tym co widzę w logu i po zamieszczonych przez Ciebie screenach podejrzewam, że złapałeś adware Loop.

Folder zaznaczony na czerwono usuń ręcznie z dysku natomiast wpis HijackThis.

Użyj narzędzia NoLop.

Po wykonaniu pokaż zawartość pliku C:\NoLop.txt plus log z ComboFix. Aby zrobić w nim log należy go uruchomić => nacisnąć klawisz Y => czekać cierpliwie i log powinien być w formie pliku .txt o nazwie combofix na partycji C.

Folder usunąłem ręcznie, oto zawartość NoLop.txt :

A tutaj log z ComboFixa

Czy muszę coś jeszcze zrobić aby pozbyć się tego wirusa czy to już wszystko ?

@EDIT

adam9870 jak pamiętasz te screeny które JNJN wywalił ( niech sobie przeczyta co napisałem … ) to na tym pierwszym screenie były pokazane wirusy z AVG. Więc zaznaczyłem wszystkie akcje na DELETE i dałem Apply All Actions. Jednak gdy zrobiłem następny skan wirusy znowu zostały wykryte :open_mouth: dlaczego tak się dzieje ? jak usunąć te pliki ?

Wklej raport ze skanu AVG, zapewne siedzą w folderze przywracania systemu.

C:\NoLopBackups > skasuj folder

Tylko nie wiem czy to coś da ;/ a ciągle mi sie zdaje że po usunięciu tych plików co miałem usunąć nic się nie zmieniło

:?

Popraw tytuł na konkretny - inaczej temat wyleci.

Daj log z Combofix

Jak mogłem napisać inaczej jak nie wiem nawet co to jest i czego to jest wina :open_mouth:

Log z Combofixa :

Zaraz sie zdenerwuje i zrobie formata bo teraz co 5 minut odłącza mi neta :open_mouth:

Chyba ze ktoś wie co z tym zrobić ;/

W logu nic nie widać.