Wysoki Ping w CS 1.6

Witam. Mam Steama i lagi dochodzące do 4000 :confused: Obecnie posiadam Internet 1MB neostrada z nikim go nie dzielę, wczoraj zamykałem wszytskie zbędnę programy i nie pomogło.

Parametry komputera: (trochę mi wstyd)

Procesor: AMD DURON 1300 MHz (Morgan) BOX

Płyta główna: Gigabyte GA-7DXE + audio

Ram: DDR 128 + 512 = 640 MB

Twardy Dysk: WD Caviar XL 40 GM WD400BB

Karta Graficzna: GeForce2 MX-400 64-SDRAM

Pracuje na Windowsie XP SP2 Home Edition

i mam antyvirusa AVASTA

Proszę o dokładne instrukcje krok po kroku, bo jestem noobem. Dzieki z góry

może Avast. Lepiej go wykasuj bo jest do niczego i kup gazete NEXTa (nextmag.pl) i tam masz pełną wersje najnowszego NOD32 na 90 dni (najlepszy antywir jaki znam). Wkońcu nie jest to wielki wydatek ale przynajmniej potem obedziesz sie formata jak to ja miałem w przypadku Avasta.

I potem pewnie za 3 miechy w gazecie bedzie następny klucz na 90 dni do NODa

Dodam tylko, że NEXT kosztuje 8,90zł

Są jeszcze jakieś propozycje?

Avast aż tak bardzo spowawlnia neta czy w sensie, że nic nie wykrywa?

Zdania są podzielone na temat Avasta dużo ludzi twierdzi, że Nod32 jest najlepszy ale mi się bardziej podoba Avast więc go używam ale myślę nad zmianą na Nod’a

Sorki za offtop ale musze Wszystkiego NAjlepszego oraz czy ktoś zna inne sposby ??

Od kiedy tak się dzieje?

Może warto przeinstalować system/cs’a?

To powinno w jakimś stopniu pomóc:

http://www.cs16.pl/artykuly/Zmniejszanie_pingu_(ustawienia_rate)_w_CS_1.6,18.html

OD kiedy tak się dzieje hmmm… chyba coś około od Gwiazdki, na poczatku myślałem że to jest spowodowane dużą ilością ludzi w necie (przeciązenie sieci czy cos) ale jednak nie ostatnio robiłem formata dokładnie 10 dni tem i nic nie pomogło

Musik nie głupkuj

Ja też próbowałem zmniejszać ale nic nie dało. Standardowo mam lagi po 100-130 - to jest norma

Sorki ale gdybym miał ping 150 to ja bym się cieszył a to dochodzi do 4 tys ;/

Standardowo na radiówce od ZERA do 2 mega mam pingi po kilka tysięcy, czasami pokazuje 999… :mrgreen:

Dobra, kończę.

A więc przeskanuj SmitFraudFilx, Avastem, Ad-Aware lub czymkolwiek innym, możesz też powyłączać programy korzystające z sieci, szczególnie GG i programy P2P.

Jeśli to nie pomoże: Patrz podpis.

Ja mam taaki mały sposobik. Jedyny tego minus jest taki, że musisz ten cykl powtarzać za każdym razem.

:arrow: Uruchamiasz Counter-Strike’a :arrow: Kombinacja klawiszy Ctrl+Alt+Delete :arrow: Wchodzimy w zakładkę procesy :arrow: szukamy hl.exe :arrow: Prawy przycisk myszy :arrow: Ustaw piorytet :arrow: i wybieramy niski, potwierdzamy wyskakujące okienko. I możemy teraz spokojnie grać. Normalnie bez tego ping miałem +120, po tej operacji ping wachał się w granicach ~30-40.

Na pewno niski priorytet?

Instalujesz http://www.cs16.pl/pobierz/Bleed_menu_1.4,16.html . Następnie bierzesz tam Client Options -> Rate Settings -> i wybierz te 9999/xx/xx. xx to jakies liczby, ale nie pamiętam ich.

Tak :wink:

Żeby nie zakładać nowego tematu…

Jak już wcześniej wspomniałem mam 1Mb prędkość neta(radiowy) i lagi 100-150 mniej więcej.

Wczoraj patrzę, a tutaj po 600-700. Myśle przeciążony troche pewnie więc wejde dzisiaj, a dzisiaj tak samo. Próbowałem wyżej wymienionych metod ale wtedy schodzi co 1s po 100mniej ale jak dojdzie do 200 to z powrotem wskakuje 600.

Od razu mówie, że nic nie instalowałem, żadnych zarażonych stron. Nie wiem co mam robić

Dałem sobie rade:

Wystarczy pozmieniac rozdzielczość na jakąś mniejszą, a po chwili z powrotem i już jest wszystko OK

Takie proste, a daje tyle radości :slight_smile: