Witam. Ostatnio podpisałem nową umowę na internet z t-mobile 25mb/s i przez pierwszy tydzień faktycznie tyle było a ping oscylował w granicach 20.30ms,(przy 3,4 kreskach zasięgu)
Ale 2 tyg późnie stało się coś dziwnego odpalam gierkę a tam 200+ pingu i tak ciągle, czasami schodzi do 60 i tak skacze. Zastanawia mnie to że teraz niezależnie gdzie postawię router mam 5 kresek (nigdy tyle nie miałem). Myślałem że to wina komputera ale format nic nie pomógł.
Macie jakieś rozwiązania czy pozostaje dzwonić do konsultanta…?
Sprawdzałeś jak sytuacja wygląda na kablu z modemu do komputera bez podłączonych żadnych innych urządzeń (przez wifi, kabel)?
Patrzyłem i na kablu i przez wi_fi, jestem jedyną osobą która korzysta z wi-fi i pozostałe moje użądzenia zawsze mają wyłączone.
Sprawdz w ustawniach modemu, do jakiej sieci jesteś podłączony (3G,4G), poprawa zasięgu sugeruje, że modem przełączył się na sieć 3G i to może powodować takie, a nie inne opóźnienia.
Mam tak samo w t-mobile od jakiegoś tygodnia. Już dzwoniłem na info linie i pingi poprawiły się trochę ale to nie to co było wcześniej.
Tylko LTE